Satakuntalaiset kuvataiteilijat lintuina Paraatissa

25.04.2014

P-galleriassa Porissa aukeaa vappuaattona Paraati, omakuva lintuna -näyttely. Satakuntalaiset kuvataiteilijat ovat valmistaneet omalla tekniikallaan linnun, joka kuvaa heitä itseään. Näyttelyssä on mukana värikäs ja riemastuttava otos satakuntalaisia taiteilijoita, 80 lintua!

Tämä ainutlaatuinen lintuparvi on muuttanut gallerian perinteisestä taidenäyttelystä kokonaistaideteokseksi. Tilassa kaikuu sirinä ja lirkutus. Riemastuttavan monenlaisia siivekkäitä istuu oksilla ja lentää tilassa. Taiteilijat ovat lähteneet ennakkoluulottomasti tulkitsemaan itseään; toinen kuvaa itseään videona, toinen äänenä. Joku retkottaa lattialla, toinen kimmeltää timantteina. Taiteilijoiden mielikuvitus on lentänyt ja lintuja on valmistettu mm. saippuasta ja Kimble-nopasta.

Näyttelyn lähtökohta on leikkimielinen, mutta tulosta voi tarkastella näyttönä taiteilijoiden yhteisöllisyydestä, siitä mihin kaikkeen taidemuodot taipuvat ja miten materiaalilla saa kuvattua ihmisyyttä, taiteilijuutta – tai elämää lintuna.

Miksi linnut? Syinä ovat kevät, valo ja vappukin. Muuttolintujen paluu tuo taidetaivaalle kirjavampaa siivekästä.  Taiteilijoilla on usein unelma lentämisestä, mihin kaikkialle siivet kantavat? Tähän näyttelyyn on taiteilijoille ollut avoin kutsu osallistua.

Paraati on avoinna 11 päivää. Äitienpäivänä vielä ehtii.

Seuraa https://twitter.com/ParaatiP tai Facebook tapahtuma Paraati

Projektin toteuttajana on läänintaiteilija Marjo Heino, Taiteen edistämiskeskus.

P-galleria, Yrjönkatu 3 28130 Pori

Avoinna 1.–11.5.; vappupäivänä klo 10-13, arkisin 14-18 ja la-su 12-16.

Lisätiedot ja kuvapyynnöt p. 0295 330 822 tai marjo.heino@minedu.fi.