Aamiainen kahdelle: kesäkattauksena runsaasti rakkautta

11.06.2014

Laura Lehenkari: Rakkaudella

Aamiainen kahdelle on neljäntoista satakuntalaisen taiteilijan näyttely Vuojoen kartanolla Eurajoella 7.6.–15.8.2014.

Näyttelyn teema on kahdenkeskinen aamuhetki, kun yhdessä levätyn yön jälkeen on katettuna tunteiden pöytä. Mitä oikeastaan annetaankaan kun tarjoillaan aamupalaa? Taiteilijat ovat rakentaneet erilaisia lähestymistapoja veistosten ja esinekoosteiden muodossa. Teoksia on sekä sisällä Ullakkogalleriassa että ulkona puistossa. Teokset ovat aivan uusia, ensimmäistä kertaa esillä ja tätä näyttelyä varten tehtyjä.

Mukana ovat Tapio Haapala (Kokemäki), Ensio Härkönen (Kankaanpää), Raija Kuisma (Pori), Kari Kärkiluoma (Kokemäki), Laura Lehenkari (Pori), Talvikki Lehtinen (Kankaanpää), Marko Mertala (Eura), Aino Mäntynen (Pori), Iida Nikitin (Pori), Antti Pedrozo (Pori), Terhi Sammalmaa (Pori), Anu Sukanen (Rauma), Pasi Vainionpää (Pori) ja Titta Valla (Nakkila).

Taiteilijat edustavat satakuntalaista taidetta parhaimmillaan. Tässä näyttelyssä on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua alueen taiteilijoihin ja nähdä, miten saman teeman pohdinta tuottaa niin erilaisia vastauksia. Vuojoen kesänäyttelyiden kokonaisuus on ohittamaton, katsojaa ajatellen rakennettu.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Vuojoen kartanon ja Taiteen edistämiskeskuksen, taiteen manageroinnin läänintaiteilija Marjo Heinon kanssa.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttelyaika: 7.6.–15.8.

Ullakkogalleria on avoinna arkisin ma–pe 9–16, la 12–15 ja heinäkuussa myös su 12–16.

Juhannuksena 20.–22.6. suljettu. Ullakkogalleria, Vuojoen kartano, Kartanontie 28, 27100 Eurajoki. vuojoki.fi

Lisätiedot näyttelystä:

Marjo Heino, läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus
Porin sivutoimipiste
p. 0295330822 tai 044 558 1240
marjo.heino@minedu.fi
www.taike.fi