Animaation juhlaa Turussa

25.09.2014

Nordic Recipe for Success -animaatioseminaari, Suomalainen animaatio 100 vuotta -näyttely ja animaationäytös Vimmassa liittyvät suomalaisen animaation vuoden 2014 merkkihetkiin: 100-vuotisjuhlavuoteen, jonka teemoja ovat kansainvälisyys ja koulutus sekä Turun AMK Taideakatemian animaatiolinjan 20-vuotisjuhlaan.

Juhlavuoteen liittyen seminaarin tavoitteena on tehdä suomalainen animaatio ja sen tekijät tutuksi muiden pohjoismaiden animaatioalan ammattilaisten parissa. Lisäksi yleisölle avautuu ainutlaatuinen animaationäyttely suomalaisen animaation koko historiasta ja näytös, joka koostuu taidekatemian animaatiolinjalla valmistutuista tai alumnien toteuttamista lyhytanimaatiosta. 

Nordic Recipe for Success -animaatioseminaari

30.–31.10.2014, Logomo, Move1

www.turkuanimationseminar.com

Nordic Recipe for Success -seminaarin tavoitteena on edistää pohjoismaisten animaatioalan ammattilaisten verkottumista, osaamisen vaihtoa sekä konkreettisten kumppanuuksien ja yhteistyöprojektien syntymistä pohjoismaisten animaation tekijöiden, studioiden ja koulujen välille sekä esitellä suurelle yleisölle suomalaista animaatiota historiasta nykypäivään.

Seminaariohjelma (pdf)

Pohjoismainen animaatio elää tällä hetkellä kultakauttaan sekä taiteellisella että kaupallisella puolella. Turun animaatioseminaari tuo yhteen pohjoismaalaisia animaationtekijöitä ja -tuottajia pohtimaan pohjoismaalaisen animaation vahvuuksia ja yhteistyön mahdollisuuksia animaatiotuotantojen ja koulutuksen saralla. Seminaariin puhujiksi on kutsuttu projekteissaan menestyneitä animaatio-ohjaajia, tuottajia, animaatiostudioiden ja -koulujen edustajia ja independent-tekijöitä kaikista pohjoismaista.

Seminaarin ohjelma koostuu puheenvuoroista, projektiesittelyistä, paneelikeskustelusta ja verkottumistilaisuuksista. Osallistujiksi odotetaan noin 120 kotimaista ja kansainvälistä animaatioalan vierasta. Näyttely ja näytökset ovat suunnattu seminaariosallistujien lisäksi laajalle yleisölle ja niiden tavoitteena on tutustuttaa turkulaisia suomalaiseen animaatioon.

Animaatioseminaarin kieli on englanti.

Järjestäjät

Turun AMK:n TaideakatemiaEija Saarinen, Elise Vanhanen
Taiteen edistämiskeskuksen Porin toimipisteTaru Anttila
Länsi-Suomen elokuvakomissioTerhi Väänänen
Turun Anikistit ryAntti Laakso
Paperihattu-osuuskuntaJoni Männistö.

Seminaarin yhteistyökumppanina toimii myös suomalaisen animaation 100-vuotisjuhlavuotta koordinoiva suomalaisten animaatiotuottajien yhdistys Finnanimation ry.

100 Years of Finnish Animation Exhibition Suomalainen animaatio 100-vuotta -näyttely

27.10. – 2.11.2014, klo 9-16, Logomo

Köydenpunojankatu 14, Turku

www.turkuanimationseminar.com

Pohjoismaalaisen animaatioseminaarin yhteydessä pidetään animaationäyttely lokakuun lopulla. Näyttelyssä on esitellä suomalaista animaatiota ensimmäisistä animaatiosta nykypäivän teoksiin. Eri ikäryhmille suunnattujen elokuvien ja sarjojen still- kuvista kootaan sadan A3-kokoisen taulun sarja. Kuvien lisäksi näyttelyssä on esillä Katariina Lillqvistin ja muiden tekijöiden animaationukkeja ja -lavasteita, Animaation apupyörä -yhdistyksen jäsenten animaatioinstallaatioita sekä non-stop screenauksena nykyanimaatiota.

Vuonna 2014 juhlitaan suomalaisen animaation 100-vuotista historiaa. Tuula Leinosen tuore kirja 100 vuotta suomalaista animaatiota toimii näyttelyn innoittajana ja lähdemateriaalina. Juhlavuoden näyttely nostaa esiin animaationtekijöitä eri vuosikymmeniltä; kuvia ensimmäisten uranuurtajien animaatioruuduista tämän hetken tekijöiden uusiin teoksiin.

Turun AMK:n Taideakatemian animaatiolinja 20-vuotta!

Näyttelyssä on vahvasti esillä 20-vuotta täyttävän Turun taideakatemian animaatiolinjan alumnien teoksia.

Yhteistyössä: Taike, Animaation apupyörä/Reetta Neittaanmäki, Animaatioklinikka/Laura Palosaari, Aalto-yliopisto/Tuula Leinonen

Yhteistyössä: Taike/Taru, Animaation apupyörä/Reetta Neittaanmäki

Contemporary Finnish Animation -Non-stop screening, Suomalaisia Animaatiolyhäreitä -Animaationäytös

31.10.2014, klo 16-22, Vimma-Aurakatu 16, Turku

www.turkuanimationseminar.com

Seminaarin yhteydessä esitetään korkeatasoista nykyanimaatiota uransa alkuvaiheessa olevilta ohjaajilta sekä kansainvälisesti palkituilta tekijöiltä. Taideakatemian 20-vuotis juhlavuoden kunniaksi kaikki ohjaajat ovat taideakatemian animaatiolinjalinjalla olevia tai sieltä valmistuneita. Animaationäytökset on koostanut läänintaiteilija Taru Anttila Taiteen edistämiskeskuksesta.