Nukketeatterisymposium Porissa

14.11.2014

Poikkitaiteellinen yhdistys Poike ry yhteistyökumppaneineen järjestää Porissa kaikkien aikojen ensimmäisen nukketeatterioopperasymposiumin.

Symposium koostuu Porin Oopperan kuoron mestarikurssityöpajasta, Palmgren-konservatorion musiikkiteknologian opiskelijoiden erikoisluennoista, Porin ruotsalaisen yhteiskoulun oppilaille suunnatuista ammattilaisvierailuista sekä kaikelle yleisölle avoimesta seminaarista ja varjoteatterikonsertista.

Symposiumin yleisötapahtumat:

Seminaari nukketeatterista ja ooperasta

pe 14.11. kello 11-16

Palmgren-konservatorion auditorio (3.krs), Rautatienpuistokatu 7, Pori

Puhumassa nukketeatteritaiteilijat Anna Ivanova-Brashinskaya ja Thomas Lundqvist sekä säveltäjät Jouni Kaipainen ja Maria Kallionpää aiheinaan nukketeatterioopperan taide, kiinalainen nukketeatteriooppera, oopperasäveltäjän työ ja musiikin kasvattaminen elektroniikan avulla. Vapaa pääsy. Seminaarikielet ovat suomi ja englanti. Toivomme ennakkoilmoittautumista s-postitse, jotta konservatorion kahvio voi varautua taukopalveluihin: signup (at) poike.fi. Lisätiedot: 050 535 8916 / Tuuli.

Indonesialainen varjoteatterikonsertti

la 15.11. kello 15 alkaen, kesto noin 1,5 tuntia Palmgren-konservatorion Valimo-sali (sisäänkäynti päärakennuksen takaa), Rautatienpuistokatu 7, Pori

Yli kaksituhatvuotista indonesialaista nukketeatteriperinnettä edustava esitys on täyteläinen yhdistelmä varjoja, tarinankerrontaa ja musiikkia. Mukana on 13 muusikkoa indonesialaisine perkussiosoittimineen sekä 14-vuotias dhalang, varjoteatterintekijä.

Liput ovelta: 5e, perhelippu 15e, käteismaksu. Konsertin tuottavat Nukkero ry ja Nukketeatterijuhla PIP-fest yhteistyössä Suomen Indonesian suurlähetystön kanssa. Lisätiedot: 0295 330 824 / Roosa Halme.

Nukketeatterioopperasymposium toteuttaa Porissa tekeillä olevan nukketeatterioopperan koulutuksellista ohjelmaa. Poike, Porin Ooppera, Pori Sinfonietta ja TIP-Connection valmistelevat Pohjoismaiden ensimmäisen ison nukketeatterioopperateoksen ensi-iltaa vuoden 2016 lopulle. Oopperan säveltää Jouni Kaipainen ja ohjaa Anna Ivanova-Brashinskaya. Libreton kirjoittaa Mikhail Brashinsky. Pori Sinfoniettaa johtaa ylikapellimestari Jan Söderblom ja Porin Oopperan kuoroa kuorokapellimestari Ognian Vassilev.

Nukketeatterioopperaa ja sen koulutuksellista ohjelmaa tukevat Taiteen edistämiskeskuksen Porin toimipiste, Svenska kulturfonden i Björjeborg, Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan rahasto ja Opetus- ja kulttuuriministeriö. Symposiumissa tehdään yhteistyötä Palmgren-konservatorion ja Porin ruotsalaisen yhteiskoulun kanssa. Myös satakuntalainen nukketeatteriyhdistys Nukkero osallistuu projektiin.

Yhteydenotot, lisätiedot, haastattelupyynnöt:

Tuuli Penttinen-Lampisuo

Tuottaja, 050 535 8916, tuuli@poike.fi, www.poike.fi

Symposium Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1492237207709835/