Intohimo, vapaus, köyhyys – puhetta taiteilijan toimeentulosta

09.12.2014

Satakunnan taidetoimikunta ja Taiteen edistämiskeskus, Porin toimipiste haluavat nostaa esille alueellaan taiteilijoiden asemaan liittyviä kysymyksiä ja käynnistävät keskustelusarjan aiheesta Intohimo, vapaus, köyhyys. Ensimmäinen keskustelucafe on Porin Raatihuoneella tiistaina 16. joulukuuta klo 17 aiheenaan taiteilijan toimeentulo.

Alustajana tilaisuudessa on Taiteilijan asema 2010. Taiteilijakunnan rakenne, työ ja tulonmuodostus -tutkimuksen tekijä Kaija Rensujeff. Taiteilijan asema 2010 -tutkimus julkaistiin keväällä 2014. Tutkimuksen tulokset ja huomiot ovat herättäneet Suomessa paljon keskustelua. Taiteilijan asema on ristiriitainen. Vaikka julkisuudessa taiteilija niittäisi mainetta ja kunniaa, niin vain harvoin taiteilija pärjää omalla taiteellisella työllään.

Miltä tilanne näyttää Satakunnassa? Onko taiteilijan ammatin valitseminen köyhyyden valitsemista? Luvassa sähäkkää keskustelua kipeästä aiheesta. Oman näkökulmansa ovat kertomassa kirjailija Hanna-Riikka Kuisma, kuraattori Laura Köönikkä, näyttelijä Angelika Meusel, äänitaiteilija Alpo Nummelin ja kuvataiteilija Paavo Paunu.

Huolestuttaako vai ärsyttääkö?

Tilaisuuteen ovat tervetulleita niin taiteilijat, kulttuuritoimijat kuin päättäjätkin.

Glögiä tarjoillaan ja Jari Laasanen esittää runojaan. Tilaisuus järjestetään Porin Raatihuoneen juhlasalissa, Hallituskatu 9, Pori. Järjestäjänä Taiteen edistämiskeskus, Porin sivutoimipiste.

Lisätiedot: Satakunnan taidetoimikunnan pj. Päivi Setälä 044-7011086 tai läänintaiteilija Marjo Heino 044-5581240.

Linkki tutkimukseen:

http://www.taike.fi/documents/10921/0/Taiteilijan+asema+2010.pdf