Taustakuva

Etelä-Savo

© Toni Malin
Viimeksi muokattu: 28.08.2016

Kasvua kulttuurista

Kasvua kulttuurista on valtakunnallinen tapaamisten kokonaisuus, jolla tavoitellaan maakuntiin uudenlaisia yhteistyömuotoja luovien alojen ja kuntatoimijoiden välille. Tapaamiset ovat suunnattu lasten- ja nuortenkulttuurista kiinnostuneille taiteilijoille ja taidekasvattajille sekä kuntien sivistys-, kulttuuri- ja vapaa-aikatoimien vastuuhenkilöille.

Kussakin kaupungissa järjestetään kaksi maksutonta tapaamista:

  • Kohti kasvua-tapaaminen on kohdennettu erityisesti taiteilijoille ja taidekasvattajille, jonka aikana kuullaan inspiroivia puheenvuoroja taiteen ja kulttuurin tulevaisuudesta sekä kehitetään oman osaamisen tunnistamista, sanoittamista ja näkyväksi tekemistä niin itselle kuin tuleville työnantajille.

  • Ideakipinöinti-tapaaminen kokoaa alueen kuntatoimijat ja taidekentän edustajat yhteen. Tapaamisessa kysyntä ja tarjonta kohtautetaan: kunta-alan edustajat kertovat toimialansa tarpeita sekä tulevaisuuskuvia ja taidekentän toimijat esittelevät omaa asiantuntijuuttaan ja osaamistaan. Työskentely etenee lyhyiden esitysten muodossa ja päivä päättyy toiminnalliseen yhteistyösuunnistukseen.

Kasvua kulttuurista-tapaamiset ovat osa Taiteen edistämiskeskuksen lasten- ja nuortenkulttuurin kehittämisohjelmaa ja ne järjestetään yhteistyössä Osuuskunta Kujeen kanssa. Lisäksi paikallisissa toteutuksissa on mukana alueellisia yhteistyökumppaneita. Laaja-alaisella yhteistyöllä halutaan luoda uusia verkostoja, tuoreita näkökulmia ja innovatiivista osallisuutta luovan alan ja kuntatoimijoiden yhteistyöhön.

Lisätietoa kokonaisuudesta: Kasvua kulttuurista

Vastuuhenkilö: Laura Arala

Projektin ajankohta: 01.01.2017 - 31.12.2018

Takaisin

Yhteystiedot

Joensuun toimipiste
Kauppakatu 11
80100  Joensuu
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi

Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku