Taustakuva

Etelä-Savo

© Toni Malin
Viimeksi muokattu: 28.08.2016

Kirjallisuuden edistäminen, näkyvyys ja verkostot Etelä-Savossa

Projektin tavoitteena on saada kirjallisuutta enemmän näkyväksi, kuuluvaksi, houkuttelevaksi ja saavutettavaksi. Pyrkimyksenä on ammattikirjailijoiden työtilaisuuksien lisääminen sekä kirjailijoiden ja kirjallisten toimijoiden yhteistyön edistäminen.

Yhteistyökumppaneita ovat muun alueen kunnat ja kirjastot, Etelä-Savon maakuntaliitto, Riihisaaren maakuntamuseo, Mikkelin kaupungin museot, Mikkelin Asuntomessut, kirjoittajayhdistykset, nimikkokirjailijaseurat ja muut kirjalliset toimijat.

Projektin toimenpiteitä ovat muun muassa kirjailijoiden verkottumistapaamiset eri teemojen alla, kirjailijavierailut, sekä Alueemme tarinat -valoteos, jossa seitsemän eteläsavolaisen ammattikirjailijan tekstejä heijastetaan kaupunkitilaan Mikkelissä ja Mäntyharjulla.

Lasten sanataidetoimintaa edistetään esim. Lukukiri täyttä 100A -hankkeessa sekä Riihisaareen Joel Lehtonen ja taiteilijaystävät -näyttelyn yhteyteen toteutettavien sanataidetyöpajojen kautta.

Kirjoittajayhdistysten välisen yhteistyön kehittämisellä ja tiivistämisellä tavoitellaan alueelle laajemmin säteilevää toimintaa, joka myös tarjoaa työtilaisuuksia kirjailijoille. Lavarunouden juurruttamisella Etelä-Savoon pyritään tarjoamaan kirjoittajille uusia kanavia tuoda runoutta esiin.

 

Kirjallisuustapahtumien kehittäminen

Tavoitteena on kehittää korkeatasoisia kirjallisuustapahtumia maakunnassa ja vakiinnuttaa ne pysyväksi osaksi Etelä-Savon kulttuuritarjontaa. Tapahtumat ovat foorumeita kirjalliselle keskustelulle ja tarjoavat työtilaisuuksia ammattikirjailijoille.

Puumalan Kirjakemmakat – teemana Maku 17.-20.8.2017

Puumalan Kirjakemmakoilla 17.-20.8. kohtaavat kotiseutu ja sen vahvat perinteet sekä nimekkäät kotimaiset kirjailijat ja taiteilijat. Tapahtuman teema on Maku ja sitä lähestytään monimerkityksellisesti kirjallisuuden kautta.

Yhteistyökumppaneita ovat Puumalan kunta, Puumala-Seura, matkailukeskus Sahanlahti sekä useat puumalalaiset yritykset ja yhdistykset. Tapahtuma on osa #taideliikuttaa -teemavuotta. Ohjelma

 

Sylvi Symposiumi – Savolaisia sanantaitajia Pieksämäellä 9.-10.9.2017

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi nostetaan esiin ja kunniaan savolaisuutta kirjallisuuden kautta. Tarkastelussa on niin edesmenneitä kuin eläviä savolaisia sanataiteilijoita monipuolisesti edustettuna. Tapahtuma on teemallisesti jatkoa vuonna 2016 järjestettyyn uudistettuun Sylvi Symposiumiin, jossa käsiteltiin suomalaisia sanataitureita. Yhteistyökumppaneita ovat Sylvi Symposiumi -työryhmä sekä Pieksämäen kaupunki.

Tapahtuma on osa #taideliikuttaa -teemavuotta sekä Suomi100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

Vastuuhenkilö: Susanna Kolehmainen

Projektin ajankohta: 19.01.2015 - 31.12.2017

Takaisin

Yhteystiedot

Joensuun toimipiste
Kauppakatu 11
80100  Joensuu
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi

Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku