Taustakuva

Uusimaa

© Stefano Corso
Viimeksi muokattu: 29.08.2016

Ekologisen ja eettisen ympäristötaiteen projekti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ympäristötaiteen läänintaiteilija Anu Miettinen on aloittamassa uutta ekologisen ja eettisen ympäristötaiteen projektia Uudellamaalla.
 
Tarkoituksena on luoda sidoksia ja uusia tapoja tehdä ympäristötaidetta ja avata keskustelua taiteidenvälisyydestä, tieteidenvälisyydestä sekä taiteen ja tieteen yhdistämisestä. Projekti koostuu erilaisista osaprojekteista, joita toteutetaan ympäri Uuttamaata. Osaprojektit voivat olla osa isompaa kokonaisuutta, joihin halutaan mukaan ekologista ja eettistä taidetta, esimerkiksi rakennushankkeisiin, tieteelliseen tutkimukseen/viestintään tai ympäristötaidenäyttelyihin. 
 
Konkreettisena tavoitteena on saada tilallisesti ja ajallisesti niin väliaikaisia kuin pysyviäkin teoksia luontoon ja rakennettuun ympäristöön Uudellemaalle. Monialaisuus ja moniammatilliset työryhmät ovat projektissa avainasemassa. Tavoitteena on uusien tiedettä ja taidetta yhdistävien projektien syntyminen, eri aloja yhdistävän taiteen esille saaminen ja uusien yhteistyökumppanuuksien muodostuminen.
 
Projekti on alkanut eri alojen yhteistyökumppanien hankkimisella, keskustelemalla mitä tällainen taide voi olla, miten sitä rahoitetaan, minkälaiset paikat voisivat sopia teoksille. Jo toteutuneet projektit toimivat esimerkkeinä, joiden avulla ideoidaan aluilla olevia ja uusia ideoita. 
 
Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä!
 
Ekologisuus asettaa ympäristötaiteelle erityisiä haasteita. Monet luonnon ennallistamistoimet voitaisiin tehdä ympäristötaiteena, jolloin teosten vaikutus ekologiaan otetaan erityisesti huomioon. Eettisyys asettaa myös uudenlaisia haasteita, se vaatii ympäristötaiteen kautta ihmisiä huomaamaan ja kommentoimaan ympäristön tämän hetkistä tilaa ja tulevaisuutta. Ekologinen ja eettinen ympäristötaide voi usein sisältää tieteen osana taidetta.
 

Teos: Lähde, tekijänä AnIs-ryhmä. Kuva Anu Miettinen

 
 

 

Vastuuhenkilö: Anu Miettinen

Hankkeen ajankohta: 15.04.2015 -

Takaisin

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta
puh. 0295330803
etunimi.sukunimi@taike.fi