Taustakuva

Uusimaa

© Stefano Corso
Viimeksi muokattu: 29.08.2016

Verkottamisprojekti ympäristötaiteen eri toimijoille

Ympäristötaiteen läänintaiteilija Anu Miettinen verkottaa eri alan toimijoita ympäristötaiteen saralta Uudellamaalla, erityispainotuksina ovat prosenttiperiaatteen edistäminen sekä ekologisen ja eettiseen ympäristötaiteen edistäminen.
 
Projektin tarkoituksena on toimia verkostoitumisen apuna luoden sidoksia ja uusia keskustelu- ja verkottamisyhteyksiä eri toimijoiden kuten taiteilijoiden, museoiden, taiteilijajärjestöjen, kuntien kulttuuri- ja teknisten toimijoiden, rakennuttajien ja tieteilijöiden välille. Eri toimijoiden välillä on ollut pitkään kiinnostusta yhteistoimintaan, mutta se on koettu ajoittain haastavaksi, koska valmiit käytännöt usein puuttuvat ja osin myös ympäristötaiteen laajuuden vuoksi. 
 
Tavoitteena on muodostaa uusia yhteistyökumppanuuksia, joista syntyisi eri aloja yhdistäviä uusia projekteja. Näin olisi mahdollista työllistää ammattitaiteilijoita, saada monialaista taidetta enemmän julkiseen tilaan esille ja siten vaikuttaa yhteiseen ympäristöömme.
 
Asiantuntija- ja vaikuttamistyö jäävät suurelta yleisöltä usein piiloon, mutta neljä kertaa vuodessa järjestettävät Ympäristötaiteen iltamat, syksyllä 2015 järjestettävä Taiken ympäristötaiteen päivä ja Ympäristötaiteen ryhmä sekä sähköpostituslista ovat esimerkkejä ulospäin näkyvästä työstä.
 
Liity Ympäristötaiteen ryhmään ja ilmoittaudu ympäristötaiteen sähköpostituslistalle anu.miettinen@minedu.fi niin pysyt ajan tasalla!
 
”Tavoitteeni on toimia eri toimijoiden välisenä sidoksena luoden rakenteita pitkäaikaiselle yhteistyölle eli lyhyesti sanottuna tehdä itseni tarpeettomaksi!”
 
Ympäristötaiteen iltamat on keväällä 2015 aloitettu keskustelusarja, jonka tavoitteena on kuulla kentän toiveita ja haasteita sekä parantaa taiteilijoiden mahdollisuuksia tehdä ympäristötaiteen projekteja ja hankkeita; ja näin työllistäen itsensä. Iltoja järjestetään kaksi kertaa keväisin ja syksyisin, kiinnostuksen mukaan useamminkin. Illan aikana on yksi tai useampi keskustelunavaus, jonka jälkeen keskustellaan ryhmässä tai pienryhmissä.
 

Vastuuhenkilö: Anu Miettinen

Hankkeen ajankohta: 13.02.2015 -

Takaisin

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta
puh. 0295330803
etunimi.sukunimi@taike.fi