Taustakuva

Varsinais-Suomi

© Eero Saarela
Viimeksi muokattu: 29.08.2016

Hannele Romppanen 

Visuaalisten taiteiden läänintaiteilija 
Taiteen edistämiskeskus
Lounais-Suomen aluetoimipiste

hannele.romppanen@taike.fi
p. 0295 330 823

Toimikausi:
10.8.2015–9.8.2018 

Toimin visuaalisten taiteiden läänintaiteilijana Varsinais-Suomessa. Työssäni edistän alueen nykytaiteilijoiden asemaa ja erityisesti visuaalisen taiteen uusien muotojen näkyvyyttä. Tärkeimpiä asioita toiminnassani on taitelijoiden työllistäminen taiteen tekemisellä.

Tavoitteenani on tuoda esiin Varsinais-Suomen asemaa visuaalisen taiteen nousevien ilmiöiden alueena. Järjestän ja luon uudenlaisia ansaintamahdollisuuksia ammattitaiteilijoille ja autan heitä verkostoitumaan taiteenlajien välillä. Kantavana ajatuksena on uusien yhteistyömallien kehittäminen ja jo olemassa olevien resurssien vahvistaminen.  Kehitän yhdessä taiteilijoiden, taidejärjestöjen, -museoiden ja -koulujen kanssa verkostoja ja projekteja, joissa mietitään uusia tapoja esittää, käyttää ja välittää taidetta – ja ohjataan myös yleisöä löytämään ostettavan uuden taiteen äärelle.

Olen toiminut vapaana taiteilijana vuodesta 2000 lähtien. Koulutukseltani olen tanssitaiteen maisteri ja medianomi-valokuvaaja. Monitaiteellisen näyttely- ja esitystoiminnan lisäksi olen toiminut taiteen kentällä eri tehtävissä ja luottamustoimissa, viimeksi valtakunnallisen taiteilijajärjestö MUU ry:n puheenjohtajana. Keväällä 2015 laadin yhdessä Anna Vilkunan kanssa julkaisun Taiteilija tahtoo elää työllään.

Olen avoin ehdotuksille ja yhteistyölle, toiveille ja ideoille. Ota rohkeasti yhteyttä!

Viimeksi muokattu: 07.09.2016

Yhteystiedot

Turun toimipiste
Linnankatu 24
20100  Turku
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Henkilöhaku