Taustakuva

Varsinais-Suomi

© Eero Saarela
Viimeksi muokattu: 29.08.2016

Yhteisötaide VOL2 -verkosto

Yhteisötaiteen kentän toimijoita yhdistää eri yhteisöihin tai sosiaalisiin ryhmiin sitoutuminen ja vuorovaikutus yhteisön, yleisön ja taiteilijan välillä. Taiteenlajien, tekijöiden, motiivien, työskentelytapojen ja lopputulosten moninaisuus on yhteisötaiteen uutta luova voimavara.

Toisaalta sirpaleisuus sekä yhteisötaiteelle usein asetetut tavoitteet (esimerkiksi hyvinvointi, taiteen soveltavat menetelmät) tekevät haastavaksi muodostaa käsitys siitä, kenen toimesta ja mitä yhteisötaiteen kentällä tapahtuu taiteen näkökulmasta nyt ja tulevaisuudessa.

Yhteisötaide VOL2 -verkosto edistää toimijoiden välistä keskustelua ja vuorovaikutusta paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Verkosto tuottaa myös konkreettisia toimenpiteitä, joiden tavoitteena on vahvistaa yhteisötaiteen asemaa tasavertaisena, samaan aikaan eettisesti kantavana ja taiteellisesti korkeatasoisena osana nykytaiteen kenttää. 

Esimerkkeinä konkreettisista toimenpiteistä ovat Saaren kartanon ja Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipisteen keväällä 2015 käynnistämät verkostotapaamiset ja vuoden 2016 keväällä järjestettävä Yhteisötaiteen triennaali.

Mikäli haluat saada lisätietoja tai liittyä verkoston postituslistalle, ota yhteyttä yhteisötaiteen läänintaiteilija Suvi Solkioon sähköpostitse suvi.solkio@minedu.fi tai puhelimitse 0295 330 902.

Vastuuhenkilö: Suvi Solkio

Projektin ajankohta: 01.01.2015 - 31.12.2017

Takaisin

Yhteystiedot

Turun toimipiste
Itsenäisyydenaukio 2
20800  Turku
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Henkilöhaku