Taustakuva

Varsinais-Suomi

© Eero Saarela
Viimeksi muokattu: 29.08.2016

Mediataide kylässä

Mediataide kylässä -projekti esittelee ajankohtaista mediataidetta monimuotoisesti Varsinais-Suomen alueella vuosina 2015-2018. Projekti mahdollistaa mediataiteen monimuotoiset vierailut vaihtuville kohdeyleisöille, ympäristöille, esitystavoille ja käyttötarkoituksille.

Projektin tarkoituksena on tuottaa merkittävää nykytaidetta esille kaupunkitilaan suuren yleisön kohdattavaksi, myös kasvukeskusten ulkopuolelle. Sen eri tapahtumissa mediataide levittäytyy kaupunkitilaan jo olemassa oleville alustoille – yritysten kuvaruuduille, tyhjien liikehuoneistojen lasipinnoille, kaupungin ulkomainontaan ja joukkoliikenteen infotauluille. Erityisesti projekti haluaa olla vaikuttamassa esimerkin voimalla toimintamalleihin, jotka mahdollistavat tulevaisuudessa mediataiteen hankinnat julkisina taideteoksina: yleisesti rakennushankkeiden yhteydessä, prosenttitaiteena, ja osana palvelurakenteita.

 • Silmänjuhla, mediataidetta Salossa
 • Mediataidetta lapsille  – lasten valitsemaa videotaidetta (valtakunnallinen)
 • Linnankatu on Taidekatu -tapahtuma, Turku AMK Taideakatemia/IPAP-yhteistyö.

Mukana mahdollistamassa:

 • JULKISET TEOKSET, rakentamisen yhteydessä pysyvät ja väliaikaiset teoshankinnat

(mm UUSIKAUPUNKI, 400. juhlavuoden -valotaideteos / KAARINA, Kaarina-taloon mediataideteos)

Yhteistyötahot: paikalliset ja valtakunnalliset taiteilijajärjestöt, festivaalit, taidemuseot ja muut kulttuurilaitokset, yliopistot, koulut ja kirjastot, paikallisyritykset

Projektin tapahtumat:

SILMÄNJUHLA, mediataidetta Salossa

Yllätyksellinen mediataide täyttää hotellin, tyhjiä liikehuoneistoja ja ilmestyy joen varren puihin sekä kaupungin ulkomainontaan. Syyskuussa järjestettävä tapahtuma esittää myös lasten valitsemaa videotaidetta.

SILMÄNJUHLAN tarkoituksena on tuottaa merkittävää nykytaidetta esille kaupunkitilaan suuren yleisön kohdattavaksi, pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Tapahtuma järjestettiin vuonna 2016 ensimmäistä kertaa ja silloin Salossa nähtiin teoksia kaikkiaan 15 kutsutulta kotimaiselta taiteilijalta. Vuonna 2017 tapahtuman taiteilijatyöparit valitaan avoimen haun kautta.

Ainutlaatuinen kaupunkitaidetapahtuma tuo taiteen keinoin esille Salon erityisyyttä teknologiakaupunkina ja tarjoaa salolaisille ja muille kyläilijöille elämyksiä kotinurkilla ja kokemuksellista, vuorovaikutteista läsnäoloa kaupunkitilaan ja taiteen kokemiselle. Tapahtuma toteutetaan yhtistyössä Wiurilan kesän ja Salon Veturitalli taidemuseon kanssa.

Mediataidetta lapsille, lasten valitsemaa videotaidetta

Videonäytökset järjestetään kouluissa, museoissa ja gallerioissa ympäri Suomea vuosien 2016-2018 aikana. Projektin pääyhteistyökumppani on taiteilijajärjestö MUU ry.

Linnankatu on taidekatu -tapahtuma jakautuu neljälle päivälle ja neljälle alueelle Turun Linnankadulla marraskuussa 2017. Osana Taideakatemian koulutushanketta "In Public, In Particular” (IPIP) projektissa taideopiskelijat, ammattitaiteilijat, asukkaat, yritykset ja taidelaitokset etsivät yhdessä erilaisia yleisön osallistamisen malleja julkisissa tiloissa toteutettavien taidetapahtumien muodossa. Samalla yhteisprojekti tuo uusia mahdollisuuksia kehittää julkisessa tilassa toteutuvien taideprojektien opetusta.

Aikataulu:

 • 18.5.–25.6.2016 ROBOTOI – mediataidetta lapsille! -näyttely, Naantalin taidehuone
 • 14.–15.8.2016 Mediataidetta lapsille videonäytökset Moision koulussa ja Veturitalli taidemuseossa Salossa
 • 25.8.2016 Mediataidetta lapsille, Kaapelitehtaan Taiteiden yö, Helsinki
 • 7.9.2016 Mediataide kylässä -SEMINAARI, Turku
 • 7. – 19.9. TÖRMÄNKÄTKÖ, paikkasidonnainen virtuaalinen mediateos, Koroinen
 • 10. – 17.9.2016 SILMÄNJUHLA 2016, Salo
 • 1.12.2016 Mediataidetta lapsille, Hansan kauppakeskus, Turku
 • 9. – 15.9.2017 SILMÄNJUHLA 2017
 • 7. – 10.11.2017 Linnankatu on taidekatu -tapahtuma, Art WALK ´n´ TALK  –taideopastus, Turku

https://www.facebook.com/mediataidekylassa/

Vastuuhenkilö: Hannele Romppanen

Projektin ajankohta: 10.08.2017 - 31.12.2017

Takaisin

Yhteystiedot

Turun toimipiste
Itsenäisyydenaukio 2
20800  Turku
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Henkilöhaku