Konst rör och berör 100-åriga Finland den 1 december

20.11.2017

Centret för konstfrämjande (Taike) för konst in i människors vardag med över 30 evenemang på olika håll i Finland. Konstfrämjandets dag utgör höjdpunkten på temaåret #konstenrörochberör och är en del av Finland 100-jubileumsåret.

Evenemang arrangeras på bland annat daghem, skolor, bibliotek, stadsdelshus, familjehus, servicehus och centralsjukhus samt i stadsbussar. Konst rör och berör oss och bli synligt i stadsrummet.

Kulturaktörer i Barentsområdet begrundar under dagen konstens framtid i rundabordsdiskussioner. I Murmansk är temat konst och välmående, i Luleå nordligt samarbete och barnkultur, i Petroskoj samhällskonst och delaktighet, i Tromsö biokonst och forskning.

Närmare information om evenemangen finns på temadagens webbplats taiteenedistamispaiva.taike.fi. Dagens evenemang kan följas på sociala medier med hashtaggarna #konstenrörochberör och #konstfrämjandetsdag. Dagens alla evenemang är gratis. Evenemangen koordineras av Taikes länskonstnärer.

Centret för konstfrämjande utsåg 2013 den första december till Konstfrämjandets dag – en dag för diskussion om allas rätt till konst.

Närmare information:

Taina Laitinen, länskonstnär
taina.laitinen@taike.fi
0295 330 912

taiteenedistamispaiva.taike.fi

Program per ort:

Kontakt

Centret för konstfrämjande
Hagnäskajen 6, PB 1001
00531  Helsingfors
Karta

tfn 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Sök personer