Statspriset i danskonst gick till Liikelaituri

24.11.2017

Tanssin valtionpalkinnon saanut Liikelaituri on esitys- ja harjoitustila, joka on edistänyt tanssi- ja esitystaiteilijoiden työllistymistä Pirkanmaalla ja valtakunnallisesti. Kuva: Liikelaituri.

Statens scenkonstkomission har beviljat statspriset i danskonst till föreställnings- och repetitionsutrymmet Liikelaituri. Priset delades ut av kulturminister Sampo Terho. Priset på 14 000 euro betalas ur Veikkaus avkastning.

Prismotivering (på finska):

Pirkanmaan tanssin keskuksen koordinoima Liikelaituri on kiinnostava, ei-perinteisten poikkialaisten kokeilujen ja esitysten näyttämö. Vuodesta 2013 toimineesta esitys- ja harjoitustila Liikelaiturista on kasvanut muutamassa vuodessa pirkanmaalaisen tanssin vapaan kentän sydän. Liikelaituri on uudistanut tanssi- ja esitystaiteen toimintaedellytyksiä alueellisesti ja valtakunnallisesti, parantanut työskentelyolosuhteita ja edistänyt taiteilijoiden työllistymistä.

Liikelaiturin myötä tanssin tarjonta Pirkanmaalla on laajentunut ja saanut uuden, erilaisen näyttämön. Vuosittain Liikelaiturilla järjestetään lähes viisikymmentä esitystä tai tapahtumaa, jotka tavoittavat uusia toimijoita ja yleisöjä poikkeuksellisen hyvin. Toimintakonsepti mahdollistaa taiteilijoiden esillepääsyn tarjoamalla perinteisiä väyliä kevyemmän tavan järjestää esitystapahtumia. Liikelaituri on samalla lisännyt merkittävästi kentän yhteisöllisyyttä.

Undervisnings- och kulturministeriets pressmeddelanden den 24 november 2017

Mer information:

specialsakkunnig Mari Karikoski, mari.karikoski@taike.fi, tfn 0295 330 706

Kontakt

Centret för konstfrämjande
Hagnäskajen 6, PB 1001
00531  Helsingfors
Karta

tfn 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Sök personer