Statspriset i cirkuskonst gick till festivalen Hiljaisuus

24.11.2017

Valtionpalkinnon saanut Taiteilijayhdistys Hiljaisuus ry:n järjestämä Hiljaisuus-festivaali toimii sirkuksen, säveltaiteen ja monitaiteen kohtauspaikkana. Kuva Perilliset – konsertista 2017. Kuvaaja Jouni Ihalainen

Statens scenkonstkomission har beviljat statspriset i cirkuskonst till Taiteilijayhdistys Hiljaisuus ry som årligen ordnar festivalen Hiljaisuus (Tystnad) i Kittilä. Priset delades ut av kulturminister Sampo Terho. Priset på 14 000 euro betalas ur Veikkaus avkastning.

Prismotivering (på finska):

Taideyhdistys Hiljaisuus ry:n järjestämä Hiljaisuus-festivaali tuo esiin kiinnostavia suomalaisia ja kansainvälisiä esityksiä ja taiteilijoita. Kittilän Kaukosen kylässä vuosittain järjestettävä Hiljaisuus toimii sirkuksen, säveltaiteen ja monitaiteen kohtauspaikkana ja synnyttää sitä kautta uudenlaista yhteisöllisyyttä kentälle. Festivaali tekee myös pitkäjänteistä, rohkeaa ja omintakeista työtä näiden taiteenalojen edistämiseksi.

Erityisesti festivaalin keskiössä ovat kylän tupiin ja kauniille kylänraitille levittäytyvät sirkusensi-illat, samoin kuin kotimaiset ja kansainväliset residenssit ja vierailut. Hiljaisuus-festivaali tekee myös laajasti ja ansiokkaasti yhteistyötä pohjoisen alueen muiden toimijoiden kanssa.

Festivaalin järjestäjien vahva taiteellinen näkemys, ohjelmistovalinnat ja taiteilijoiden sitoutuneisuus korostavat tapahtuman erityislaatua. Hiljaisuus-festivaali on erinomainen esimerkki toiminnasta, joka kiinnostaa alueellisesti, kansallisesti sekä kansainvälisesti.

Undervisnings- och kulturministeriets pressmeddelanden den 24 november 2017

Mer information:

specialsakkunnig Nea Leo, nea.leo@taike.fi, tfn 0295 330 718

Kontakt

Centret för konstfrämjande
Hagnäskajen 6, PB 1001
00531  Helsingfors
Karta

tfn 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Sök personer