Jenni Tuominen fick statspriset i illustrationskonst

08.12.2017

Kuvittaja Jenni Tuominen palkittiin valtionpalkinnolla monialaisesta työstään kuvitustaiteen, kuosisuunnittelun ja keramiikan parissa.

Komissionen för visuell konst har beviljat statspriset i illustrationskonst till illustratören och bildkonstnären Jenni Tuominen. Priset delades ut av kulturminister Sampo Terho. Priset på 14 000 euro betalas ur Veikkaus avkastning.

Prismotivering (på finska):

Jenni Tuominen on tämän hetken keskeisimpiä ja aktiivisimpia suomalaisia kuvitustaiteilijoita. Hänen persoonallinen, omaan suuntaan kehittyvä tyylinsä on tunnistettavissa kaikissa hänen käyttämissään ilmaisuvälineissä.

Oleellista Tuomisen taiteellisessa profiilissa on monialaisuus. Hän tekee kirjankuvituksia, lehtikuvituksia ja kuosisuunnittelua. Keramiikkaveistoksillaan hän on päivittänyt savesta tekemisen tradition 2010-luvulle. Yhdistämällä käsityön ja ilmeikkäät hahmot Tuominen on kohdistanut katseen taas koriste-esineiden kaltaisiin veistoksiin. Ensisilmäyksellä niiden estetiikka vaikuttaa lapsenomaiselta mutta lähemmän tutkimisen myötä puhuttelee inhimillisyydellään ja taidokkaalla viimeistelyllään.

Tuominen on opiskellut metallisepän ammatin ja suorittanut graafisen suunnittelijan tutkinnon vuonna 2004. Koko taiteilijauransa ajan hän on osallistunut aktiivisesti näyttelytoimintaan ja tehnyt myös julkisia teoksia.

Undervisnings- och kulturministeriets pressmeddelanden den 8 december 2017

Mer information:

specialsakkunnig Henri Terho, henri.terho@taike.fi, tfn 0295 330 901.

Kontakt

Centret för konstfrämjande
Hagnäskajen 6, PB 1001
00531  Helsingfors
Karta

tfn 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Sök personer