Statspriset i formgivning gick till galleriet Lokal

08.12.2017

Muotoilun valtionpalkinnon saanut Lokal-gallerian ryhmänäyttelyissä esitellään suomalaista muotoilua, taidetta ja taideteollisuutta. Kuva Avata-näyttelystä kesältä 2017.

Statens Arkitektur- och formgivningskomission tilldelade året 2017 statspris i formgivning till galleriet Lokal. Priset delades ut av kulturminister Sampo Terho. Priset på 14 000 euro betalas ur Veikkaus avkastning.

Prismotivering (på finska):

Helsinkiläinen Lokal-galleria on viiden vuoden aikana tuonut esille laadukasta suomalaista muotoilua, taidetta ja taideteollisuutta yllättävien yhdistelmin ja mielenkiintoisella ja raikkaalla tavalla. Gallerian vetäjänä toimii valokuvaaja Katja Hagelstam.

Gallerian teemoittain kootut ryhmänäyttelyt vaihtuvat kuukausittain. Yksi näyttelyistä on omistettu nuorille, alle 30-vuotiaille, uraansa aloittaville tekijöille. Näyttelyissä yhdistetään esimerkiksi typografiaa designiin ja taideteollisuuteen ja tuodaan esille rehellistä kädentaitoa, jolloin syntyy mutkattomia ja kiinnostavia kokonaisuuksia.

Muotoilua ja taideteollisuutta esittelevää galleriatoimintaa on Suomessa niukasti. Lokal-galleria perustettiin vuonna 2012. Galleria ja Katja Hagelstam ovat ansiokkaasti edistäneet muotoilun ja taideteollisuuden asemaa omalla toiminnallaan.

Undervisnings- och kulturministeriets pressmeddelanden den 8 december 2017

Mer information:

specialsakkunnig Lea Halttunen, lea.halttunen@taike.fi, tfn 0295 330 713.

Kontakt

Centret för konstfrämjande
Hagnäskajen 6, PB 1001
00531  Helsingfors
Karta

tfn 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Sök personer