Kiitos ja näkemiin!

28.12.2012

Vuosiin taiteen tuulikaapissa, Taiteen keskustoimikunnan muutostyössä,  on kiitänyt nopeasti ohi. Tuntuu kuin vasta vähän aikaa sitten olisin istuutunut työpöydän ääreen ensi kertaa, vaikka onkin tullut jo aika siirtää viestikapula seuraajan käteen. Väliaikaisena johtajana Taiteen edistämiskeskuksessa aloittaa Marjo Mäenpää, juuri opetus- ja kulttuuriministeriöön valittu kulttuuriasiainneuvos. Hänen käsiinsä jätän keskeneräisen työn turvallisin mielin.

Siirryn takaisin kuntapuolen töihin, Espoosta Ouluun. Sivistys- ja kulttuurisektorin palveluista vastaavana apulaiskaupunginjohtajana seuraan varmasti jatkossakin tiiviisti taiteen edistämiseen liittyviä asioita. Yhteisenä haasteena valtiolla ja kunnilla on pitää yllä hyvinvointiyhteiskuntaa tulevaisuudessa, kun julkisen talouden kehykset käyvät ahtaiksi. Taiteelle ja luovuudella keskeinen rooli yhteiskunnallisessa kehityksessä, ne auttavat näkemään asioita uudella tavalla, löytämään uusia ratkaisumalleja ja luopumaan vanhoista tavoista nähdä ja tehdä.

Taiteen edistämiskeskuksen voima on niissä ihmisissä, jotka ovat sitoutuneet taiteen edistämistyöhön virkamiehinä, läänintaiteilijoina tai luottamushenkilöinä taideneuvostossa, valtion taidetoimikunnissa ja alueellisissa taidetoimikunnissa. Taiteen edistämiskeskus on konkreettisesti taiteen asiantuntijavirasto sen kokemuksen ja osaamisen kautta, joka näillä ihmisillä on. Toivottavasti tätä asiantuntijan ääntä kuullaan, kun taidetta koskevia päätöksiä tehdään.
Kiitän lämpimästi kaikkia teitä viisaita ja osaavia ihmisiä, joiden kanssa olen saanut olla tekemässä tätä muutostyötä. Pitäkää hyvää huolta taiteesta!

Piia Rantala-Korhonen
 

Viimeksi muokattu: 15.09.2016