Pelitaiteen edistäminen

Projekti nostaa esiin pelien monimuotoisuutta sekä taiteellisia ja kulttuurillisia ulottuvuuksia. Lisäksi pyritään rakentamaan pelialan ja taidekentän välistä yhteistyötä sekä kehittämään keskustelua peleistä taiteena.

Pelien näkeminen monimuotoisten sisältöjen tuottamisen välineenä avaa mahdollisuuksia pelien kokemuksellisuuden ja osallistavuuden käyttämiseksi henkilökohtaisten ja yhteiskunnallisten teemojen käsittelyssä. Merkityksellisten pelisisältöjen tuottaminen ja kokeminen voivat toimia myös terapeuttisena aktiviteettina.

Projektin kohderyhmiä ovat osaprojektista riippuen pelialan toimijat, eri alojen taiteilijat, peli- ja taidekoulutuksen toimijat sekä pelaajat ja muu yleisö. Osaprojektit tuotetaan yhteistyössä kuhunkin tapaukseen sopivien tahojen kanssa.

Projektin aikana kartoitetaan pelejä ilmaisun ja taiteellisen tuotannon välineinä, teknologisen ja liiketoiminnallisen tuotannon ohessa ja osana. Suomalainen pelituotannon osaaminen ja tehokkuus on maailman huippuluokkaa, joten meillä on hyvät valmiudet pelien taiteellisen ja kulttuurillisen merkittävyyden kasvattamiseen.

Projektin osaprojekteina tuodaan pelitaidetta ja pelejä taiteena laajojen yleisöjen saavutettavaksi ja koettavaksi. Projektissa pyritään vahvistamaan pelien monimuotoisuutta ja mahdollisuuksia sekä taiteellisen kokemuksen esiintuomista niin taide-, peli- kuin muussakin koulutuksessa.

Vastuuhenkilö: Jaakko Kemppainen

Projektin ajankohta: 04.02.2019 - 31.12.2023

Takaisin

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku