Kohderyhmät

Taiteen käyttö rakentamisessa edellyttää monialaista yhteistyötä ja osaamista. Taiteen edistämiskeskus auttaa taiteilijoita prosenttiperiaatteen mukaisissa hankkeissa sekä tukee tilaajia ja rakennuttajia prosenttiperiaatteen mukaisten taidehankintojen ja -suunnitelmien tilaamisessa.

Susanne Gottbergin ja Markus Kåhren teos Käytävä! (Korridoren!) on Hanasaaren kulttuurikeskuksessa oleva kulkureitti, joka on muutettu taidekäytäväksi. Kuva: Jussi Tiainen.

Oletko tilaaja?

Läänintaiteilijamme edustavat monipuolista taiteen asiantuntemusta. Haluatko kuulla lisää onnistuneista esimerkeistä? Mistä löydät oikeita tekijöitä oikeaan tehtävään? Missä vaiheessa taideteokset kannattaa suunnitella ja sopia? Mikä on taidesuunnitelman suhde muuhun rakennusprojektin suunnitteluun? Taiken asiantuntijat auttavat yhteistyön rakentamisessa.

Oletko kuntapäättäjä tai viranomainen?

Monet Suomen kaupungit ovat tehneet prosenttiperiaatteeseen liittyviä periaatepäätöksiä. Usein tämä ei yksin riitä vaan kaupungeissa pitää olla myös toimivat käytännöt siitä, miten taideohjelmat ja -hankinnat kytketään aluesuunnitteluun ja yksittäisiin kohteisiin. Suomessa alkaa yleistyä malli, jossa kaupungit soveltavat taidehankintamalleja aluekehittämisen yhteydessä. Haluatko kuulla lisää toimivista taideohjelmista ja niiden tekijöistä? 

Oletko taiteilija?

Läänintaiteilijamme edustavat monipuolista taiteen asiantuntemusta. Mukana on sekä kuvataiteen, muotoilun, ympäristötaiteen ja valotaiteen osaamista. Haluatko kuulla lisää onnistuneista esimerkeistä? Miten pystyt itse saamaan kontakteja? Mihin asioihin on syytä varautua hankkeissa, joissa taiteilija on osa rakennus- ja suunnittelutiimiä. Minkälaisia sopimuksia on syytä tehdä ja miten omaa työtä hinnoitellaan? Taiken asiantuntijat auttavat sinua eteenpäin.

 

Viimeksi muokattu: 30.11.2017

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku