Kuntien kulttuuritoiminnan asiantuntijapalvelut

Kuntien kulttuuritoiminnan asiantuntijapalvelut auttavat kuntia kulttuurin ja taiteen edistämisen lakisääteisissä tehtävissä.  

Huolehdimme yhdessä kanssasi, että kunnassasi on riittävät edellytykset ammattimaiselle taiteelliselle työskentelylle. Samalla edistämme taiteen ja kulttuurin yhdenvertaista ja monipuolista saatavuutta. 

Miksi taiteeseen ja kulttuuriin kannattaa satsata?

Taiteeseen ja kulttuuriin panostaminen kannattaa, sillä se hyödyttää laaja-alaisesti kuntia, taiteilijoita ja taideyhteisöjä sekä kunnan asukkaita.

  • Elävä taidekenttä luo edellytyksiä taiteilijoiden työlle sekä kulttuurin ja luovan alan liiketoiminnalle. Tämä edesauttaa paikallisen ja alueellisen elinvoiman kehittymistä. 
  • Kulttuuripalveluiden yhdenvertainen saatavuus lisää kunnan asukkaiden hyvinvointia ja oppimista, ja tukee esimerkiksi kotoutumista.
  • Kulttuuriympäristöt ja -tapahtumat, erilaiset taideorganisaatiot sekä yksittäiset taiteilijat rakentavat paikkakunnan hengen. Ne houkuttelevat kuntaan matkailijoita ja asukkaita.  

Miten palvelu toteutetaan?

Olemme mielellämme tukenasi esimerkiksi

  • taiteilijoiden ja kuntien yhteistyön kehittämisessä
  • paikallisten osaamiskeskittymien rakentamisessa
  • rahoituksen kartoittamisessa ja hankkeistamisessa
  • verkostojen muodostamisessa 
  • tiedolla johtamisessa
  • kunnallisessa ja maakunnallisessa kulttuuristrategiatyössä.

Palvelun tarkempi sisältö suunnitellaan tapauskohtaisesti ja yhteistyössä kanssasi. Tarjoamamme neuvonta on kunnille maksutonta. 

Ota yhteyttä kuntapalveluiden asiantuntijatiimiimme

Meillä on laaja asiantuntemus kuntiin ja maakuntiin liittyvissä kysymyksissä:

Antti Huntus
Olen taidehallinnon kehittämisen asiantuntija. Olen perehtynyt rahoitusinstrumentteihin ja –alustoihin. Työskentelen myös kestävään kehitykseen ja aineettomaan kulttuuriperintöön liittyvissä asiantuntijatehtävissä. 

Taina Laitinen
Olen taiteen ja kulttuurin sekä luovien alojen rahoituslähteiden asiantuntija. Minulla on kokemusta elinkeinotoiminnan kehittämisestä luovilla aloilla, hanke- ja ohjelmatyöstä sekä palvelujen kehittämisestä aluetasolla.

Esa Vienamo

Olen kulttuurihyvinvoinnin ja erityisryhmien taidetoiminnan asiantuntija. Minulla on myös kokemusta taide- ja kulttuuritoiminnan maakunnallisesta edistämisestä, uusien kuntapalvelujen kehittämisestä sekä kulttuurimatkailusta.

Uutiskirje

Jos haluat tietoa kuntien kulttuuritoiminnan asiantuntijapalveluista sekä kuntien ja alueiden kulttuuritoiminnan kehittämisen ajankohtaisista asioista, liity uutiskirjelistallemme.

Viimeksi muokattu: 01.03.2022

Tapahtumat

Haulla ei löytynyt tuloksia
Kaikki tapahtumat