Viides koronatukipaketti taiteelle ja kulttuurille yhä valmistelussa | Uutinen

Hallituksen esittämä viides tukipaketti taiteelle ja kulttuurille on eduskunnan käsittelyssä. Taikeen liittyvien hakujen valmistelu on käynnissä opetus- ja kulttuuriministeriössä, ja odotamme tarkempia poliittisia linjauksia.

Viestimme haun tarkemmasta sisällöstä ja aikataulusta heti kun mahdollista. Näillä näkymin haku aukeaisi kesäkuun puolivälin jälkeen. 

Tukipaketissa huomioidaan erityisesti alan moninaisuus ja työnteon erilaiset muodot, kuten keikkatyöläiset, itsensä työllistäjät, yksinyrittäjät, freelancerit ja toiminimellä toimivat.

Hallitus on antanut esityksen tukipaketista eduskunnalle 29.4. Esityksen mukaan toisesta lisätalousarviosta suunnataan kulttuuriin ja taiteeseen 127,36 miljoonaa euroa. Noin puolet, 64,8 miljoonaa euroa, kohdennetaan Taiken kautta alan ammattilaisille apurahoina sekä toiminimille ja yksinyrittäjille avustuksina. 

Käsittelyn etenemistä eduskunnassa voi seurata tästä: HE 68/2021 vp

Taike käsittelee parhaillaan neljännen koronahaun hakemuksia. Jaossa on noin 15 miljoonaa euroa. Hakemuksia tuli lähes 9000 ja päätökset tehdään kesäkuun puoliväliin mennessä. 

Vuoden 2020 Taiken kolmessa koronahaussa jaettiin rahaa yhteensä 17,5 miljoonaa euroa, hakemuksia tuli 11 817 ja apurahoja myönnettiin 5200.  

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku