Ensimmäinen julkisen taiteen vuosikatsaus syventyy ajankohtaisiin ilmiöihin | Uutinen

Katu on täynnä kukkia. Kukkien välissä ja kukkameren vierellä on ihmisiä.

Julkaisun kannessa on kuva Kaisa Salmen teoksesta Ruusukatu, Oulu. Kuvan on ottanut Kati Leinonen.

Julkinen taide 2020 -vuosikatsaus tarjoaa pysäytyskuvia siitä, miten julkinen taide ja sen taustalla olevat rakenteet muuttuvat. Vuosikatsaus pyrkii saamaan kiinni niistä teemoista, keskusteluista, toiveista ja murheista, joita julkiseen taiteeseen kytkeytyy.

Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) taideasiantuntija Mari Kemppinen vetää artikkelissaan yhteen pyöreän pöydän keskusteluita, joihin Taike kutsui mukaan kuusi julkiseen taiteeseen erikoistunutta taiteilijaa. Keskusteluissa sivuttiin muun muassa taiteilijan asemaa ja osaamista julkisen taiteen hankkeissa, kilpailujen ja hankintamallien moninaisuutta sekä uudenlaisia julkisen taiteen alustoja ja muotoja.

Vuosikatsaus sisältää myös kirjoituksen taidekriitikko Sini Monoselta sekä tutkimustietoa julkisesta taiteesta.

Julkaisu tarjoaa luettavaa kaikille julkisesta taiteesta kiinnostuneille. Se sopii niin taiteen tekijöille kuin taiteen kokijoille. Julkaisu toimii esimerkkinä taiteen kentän ajankohtaisista kysymyksistä ja vahvistaa julkisen taiteen tunnettuutta.

Julkinen taide 2020 -vuosikatsauksen on tehnyt Taiken Julkisen taiteen asiantuntijapalveluita tuottava tiimi. Se julkaistiin Julkisen taiteen kevätpäivässä 18.5.2021.

Sekä Julkisen taiteen kevätpäivä että vuosikatsaus toteutetaan jatkossa säännöllisesti, jotta alan muutosta voidaan seurata pitkäjänteisesti.

Julkinen taide 2020 -vuosikatsaus

Lisätiedot

Maija Kasvinen

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku