Sanna Kannisto sai valokuvataiteen valtionpalkinnon

Sanna Kannisto, Carduelis spinus, 2015. Pigment ink-print, 65 x 92 cm.

Valtion visuaalisten taiteiden toimikunnan myöntämän palkinnon jakoi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen keskiviikkona Helsingissä. Arvoltaan 13 500 euron suuruinen palkinto maksetaan veikkausvoittovaroista.

Valtion visuaalisten taiteiden toimikunnan perustelut

Valokuvataiteilija Sanna Kannisto (s. 1974) on valokuvannut luonnon lajien moninaisuutta lähes vuosikymmenen ajan. Vuosien varrella Kannisto on kehittänyt omaleimaisen kuvallisen ilmaisutavan, jossa yhdistyvät luontokuvaus, valokuvataiteen keskeiset kysymykset ja tieteelliset tavat esittää luontoa. Hän on tehnyt useita kuvausmatkoja Etelä- ja Väli-Amerikan sademetsiin ja viime aikoina myös eurooppalaisiin metsiin.

Kanniston valokuvissa eläinten, kasvien ja elinympäristöjen lajirunsaus yhdistyy kysymykseen tieteellisen mittaamisen ja luokittelun rajallisuudesta. Kanniston ainutlaatuinen työ on herättänyt paitsi ihastusta valokuvataiteen kentällä, myös ansaittua huomiota nyt käytävässä kansainvälisessä filosofisessa keskustelussa elämän luonteesta ja ympäristömme tilasta.

Sanna Kannisto on yksi kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisia valokuvaajia. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi hän on tehnyt useita merkittäviä valokuvakirjoja, muun muassa arvostetun yhdysvaltalaisen Aperture-kustantamon julkaiseman vuonna 2011 ilmestyneen teoksen Fieldwork.

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku