Kuvataiteen valtionpalkinnon sai Pauliina Turakka Purhonen

Kuvataiteen valtionpalkinnon saaneen Pauliina Turakka Purhosen teokset ovat samaan aikaan henkilökohtaisia ja yleispäteviä. Detaljikuva teoksesta La Primavera (2016), tekstiiliveistosinstallaatio.

Valtion visuaalisten taiteiden toimikunnan myöntämän palkinnon jakoi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. Arvoltaan 13 500 euron suuruinen palkinto maksetaan veikkausvoittovaroista.

Toimikunnan perustelut:

Pauliina Turakka Purhonen käyttää suvereenisti kuvataiteen perinteisiä keinoja rakentaen niillä omintakeista nykytaidetta. Teoksista muodostuu kertomuksia, jotka ovat samalla sekä ajankohtaisia että ajattomia, henkilökohtaisia ja yleispäteviä. Hänen muototajunsa on lyömätön ja hänellä on rohkeutta pureutua vaikeisiinkin aiheisiin niin että ulkoisesti kepeänkin tarinan sisältä löytyy möykky, joka koskettaa syvästi.

Turakka Purhonen on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2003. Hän on pitänyt useita näyttelyitä Suomessa ja osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi hän on työskennellyt osana työryhmää teatteri Blaue Fraun kanssa sekä kuvataiteilijana että näyttelijänä. Vuodesta 2015 lähtien Turakka Purhonen on ollut Haihatuksen kuraattoriryhmän jäsen. Turakka Purhonen on työskennellyt vuodet 2012–2016 valtion viisivuotisella taiteilija-apurahalla.

Kuvataiteen valtionpalkinnon myöntää valtion visuaalisten taiteiden toimikunta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote 7.12.2016

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku