Joensuun Taiteilijaseura ry sai Pohjois-Karjalan taidepalkinnon | Tiedote

Ihmisiä katsomassa taidetta Kaapelitehtaalla taidenäyttelyssä.

Joensuun Taiteilijaseuran 75-vuotisjuhlanäyttely Kaapelitehtaalla tänä vuonna. Kuvaaja: Anna Puhakka.

Pohjois-Karjalan taidetoimikunta palkitsi Joensuun Taiteilijaseuran 75-vuotisesta työstä kuvataiteen edistäjänä. Vuoden 2020 taidepalkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Joensuun Taiteilijaseura elää parhaillaan vahvaa vaihetta. Taiteilijaseura viettää 75-vuotisjuhlavuottaan näyttelyiden sarjalla. Alkusyksystä juhlanäyttelyt olivat esillä niin kotigalleriassa Taidekeskus Ahjossa kuin Helsingin Kaapelitehtaalla. Loppuvuodesta sarjan viimeinen näyttely avataan Imatran taidemuseossa.

Näyttelytoiminnan lisäksi Joensuun Taiteilijaseura ylläpitää Suomen vanhinta, lähes 50-vuotiasta taidelainaamoa ja Joensuun grafiikan pajaa yhteistyössä kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa. Seura elää tässä ajassa ja hakee kuvataiteelle uutta yleisöä niin sosiaalisen median kuin uudenlaisten palveluiden kautta.

Joulukuussa Joensuussa avautuu järjestyksessä kahdeksas Art Karelia -teosvälitystapahtuma. Korona-ajan hengen mukaisesti teokset ovat hankittavissa taidelainaamon hiljattain perustetun verkkokaupan kautta.

Nimestään huolimatta Joensuun Taiteilijaseura on kaikkien pohjoiskarjalaisten kuvataiteilijoiden seura. Seurassa on noin 230 jäsentä, joista yli 160 on ammattitaiteilijoita. Taiteilijaseura edistää taiteellisen työn edellytyksiä sekä kuvataiteilijoiden ammatillista asemaa koko maakunnan alueella. Seura tekee yhteistyötä eri kulttuuritoimijoiden kanssa ja toimii maakunnan kulttuurielämän kehittäjänä. Joensuun Taiteilijaseura on näkyvä ja aktiivinen toimija, joka tunnetaan myös Joensuun ulkopuolella.

Pohjois-Karjalan taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätietoja: Hanna Susitaival, vt. suunnittelupäällikkö, hanna.susitaival@taike.fi, 0295 330 910.

 

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku