Kuvataiteilija Pilvi Takala sai kuvataiteen valtionpalkinnon

Valtion kuvataidetoimikunnan myöntämän kuvataiteen valtionpalkinnon 2013 jakoi kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki Säätytalolla 1. marraskuuta. Palkinto on 15 000 euroa ja se maksetaan veikkausvoittovaroista.

Valtion kuvataidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka muun muassa päättää alansa valtionpalkinnoista. Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:

Kuvataiteilija Pilvi Takala on työskennellyt pitkäjänteisesti uuden yhteiskunnallisen taiteen alueella. Hänen taiteensa käsittelee sosiaalisia rakenteita ja niiden merkitystä yhteisen todellisuutemme jäsentäjänä.

Takala kuvaa videoteoksissaan yleensä jonkin yhteisön, kuten sisäoppilaitoksen tai huvipuiston, tapahtumia. Videon välityksellä hän jakaa tapahtuman laajemman yleisön kanssa. Takala esiintyy usein itse teoksissaan ja toimii katalysaattorina.

Takala käyttää performanssi- ja esitystaiteen keinoja tulkitessaan ja kommentoidessaan yhteiskuntaa, mutta hänen työskentelynsä on perinteistä performanssi- tai esitystaidetta laajempaa. Helposti lähestyttävillä videoteoksillaan Takala pyrkii myös vaikuttamaan yhteiskuntaan.

Pilvi Takala on kansainvälisesti palkittu ja tunnustettu taiteilija. Hän on yksi valovoimaisimmista nuoren polven suomalaisista taiteilijoista, jonka työskentelyä määrittää avoin kantaaottavuus ja uusien muotojen hallinta.

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Ansa Aarnio, Taiteen edistämiskeskus, p. 0295 330 701.
 

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku