Tanssin kiertuetoiminnan edistäminen

Valtakunnallinen tanssin kiertuetoiminnan edistämisen perustana on rakenteen mallintaminen olemassa olevassa toimintaympäristössä. Mallintaminen nojaa eurooppalaisten tanssin talojen (EDN - European Dancehouse Network) kokemuksiin ja olemassa oleviin rakenteisiin. Suomalaisessa toimintaympäristössä käydyn kehityskeskustelun kautta toteutetaan koeponnistus valtionosuusteattereista muodostuneen hanketoimijajoukon kanssa. Strategisina painopisteinä projektissa on yhteistyön vahvistaminen, viestinnän kehittäminen ja toiminnallinen yleisötyö.

Toimintakenttä on alueellisten mahdollisuuksien, talouden ja toimintatapojen suhteen epäsymmetrinen. Tällä tarkoitetaan toimintamahdollisuuksien kirjoa, jonka yhteisenä piirteenä on alirahoitettu taiteenala. Projektissa tutkitaan runsaan ja monitahoisen kiertävän tanssituotannon valikoitumista kohdennetuksi ohjelmistoksi. Tilaajat edustavat erilaisten ohjelmistoajattelujen kirjoa. Mallintamisessa konkreettisesti tutkitaan avoimen verkkoportaalin toimintaa yhdistettyinä tuotantojen eläviin esittelytilaisuuksiin. Projektin pitkän aikavälin tavoitteena on oppivan prosessin ylläpitäminen. Tässä merkittävää roolia edustaa ohjausryhmä, joka on koottu rahoitusta ja toimintaympäristöä edustavista tahoista.

Vuoden 2017 koeponnistuksen toimintapaikkakunnat ovat Rovaniemi, Kemi, Oulu, Jyväskylä, Hämeenlinna, Lahti, Kouvola, Kotka ja Turku. Opetus- ja kulttuuriministeriön kehittämishankerahoituksen allekirjoittajana on JoJo Oulun Tanssinkeskus Oulusta.

Projektin valtakunnallisina toimijoina ovat Tanssin talo ry ja Suomen Teatterit ry. Kumppaneina projektissa ovat Taiteen edistämiskeskus ja Tanssioppilaitosten liitto STOPP ry. Projektissa hyödynnetään Tanssin tiedotuskeskuksen Koko Suomi Tanssii -hanketta. Alueellisina kumppaneina on tanssin aluekeskuksia ja paikallisia tanssin ammattiyhteisöjä.

Linkki kiertuetoiminnan Tanssin talon sivuille

 

Vastuuhenkilö: Isto Turpeinen, läänintaiteilija

Projektin ajankohta: 01.01.2016 - 31.12.2017

Takaisin

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi

Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku