Taiteilijat yhteiskunnan kehittämisessä

Projekti tuo taiteilijoiden luovuutta ja osaamista mukaan julkisen sektorin kehittämiseen ja haastavien yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisuun.

Projekti tekee yhteistyötä valtion eri virastojen, kuntien ja kaupunkien sekä mm. eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan kanssa. Osaprojektit liittyvät luovuuden, kestävän kehityksen, ilmastonmuutoksen torjunnan ja työn murroksen teemoihin.

Yhteistyö tulevaisuusvaliokunnan kanssa

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan kanssa toteutettiin vuodenvaihteessa 2018-2019 kaksi työpajaa eduskunnan uudessa luovassa tilassa. Yhteensä yksitoista taiteilijaa ja kehittäjää työskenteli erilaisin luovin menetelmin luovien alojen työn kehittämisen sekä Suomen tulevaisuuden keskeisten yhteiskunnallisten haasteiden parissa.  Luova ja dialoginen toimintatapa synnytti moniäänistä ymmärrystä, joka ei olisi mahdollista yksittäisinä asiantuntijakuulemisina. Yhteistyö jatkuu myös vuonna 2020.

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan julkaisu: Suomen luova potentiaali: Ratkaisuja ilmastokriisin aikakaudelle (Petäjäjärvi & Huntus, 2019).

LIFT – New Dimensions of Media, Arts & Culture

LIFT – New Dimensions of Media Arts & Culture on vuosina 2018 ja 2019 toteutettu ammattilaistapahtuma, jonka päätuottajina toimi YLE ja Kaapelitehdas. Taike on ollut yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista ja LIFT osa Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelman toimintaa. Tapahtuman tavoitteena oli koota median, taiteen ja kulttuurin tekijöitä kiinnostavan ajankohtaisen sisällön äärelle, ja näin nostaa esiin luovan osaamisen merkitystä tulevaisuuden rakentumisessa. LIFT taltiointeja voi katsoa YLE Areenasta.

Taiken osuutta projektista koordinoi läänintaiteilija Krista Petäjäjärvi.

Projektin kesto 1.12.2017 - 31.12.2019.

Mies LIFT-tapahtuman esiintymislavalla.

Ensimmäinen LIFT-tapahtuma lokakuussa 2018 keräsi yli 700 osallistujaa. Yksi esiintyjistä oli amerikkalainen Eli Pariser (UpWorthy,  Avaaz.com ja MoveOn.Org). Kuva: Kapina Productions / Sebastian Rosenberg.

Vastuuhenkilö: Erityisasiantuntija Antti Huntus

Projektin ajankohta: 01.11.2018 - 31.12.2022

Takaisin

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku