The (anti)Monumentalists yhteisötaideprojekti nuorille

Minkälaisia tapahtumia ja henkilöitä julkisessa tilassa muistellaan? Kuka niistä päättää? Mikä kiinnostaa niin paljon, että ansaitsee tulla nostetuksi jalustalle?

The (anti)Monumentalists on nuorille (13–17-vuotiaat) suunnattu yhteisötaideprojekti, joka toteutetaan vuosien 2015–2016 aikana Varsinais-Suomen alueella.  Nuorisokulttuurin nykymuodot, moniammatillinen yhteistyö ja yhteisötaide ovat projektin ytimessä. Näitä hyödyntämällä toteutetaan julkiseen tilaan, taiteen keinoin väliaikaisia monumentteja ja ohikiitävien hetkien muistomerkkejä.

Tavoitteena on tarkastella ja nostaa virallisen historiankirjoituksen rinnalle nuorten nykyhetkestä kumpuavia, yksityisten ja kollektiivisten aatteiden, arvojen ja kokemusten elementtejä. Teosten tekniikka ja toteutustapa määräytyvät osallistujien osaamisen ja mielenkiinnon mukaisesti. Ne voivat toteutua esimerkiksi videoprojisointina, mielenosoitusperformanssina, pelitaiteena, muotinäytöksenä, sanataidemanifestina, juhlana tai vaikka julistesarjana.

Kutsu taiteilijoille ja nuorten parissa toimiville!

The (anti)Monumentalists – yhteisötaideprojekti perustuu taiteilijan ja nuorisotyön tai muun nuoriin liittyvän alan ammattilaisen tasavertaiseen, vuorovaikutteiseen yhteistyöhön. Mitä syntyy, kun esimerkiksi äänitaiteilija ja nuorisotyöntekijä, tanssitaiteilija ja luokanopettaja, tekstiilitaiteilija ja terveydenhoitaja taikka urheiluvalmentaja ja performanssitaiteilija työskentelevät yhdessä nuorten kanssa?

Etsimme kevään 2015 aikana varsinaissuomalaisia tekijöitä, jotka ovat kiinnostuneita peilaamaan omaa ammatillista osaamista, etsimään uusia näkökulmia ja kokeilemaan monialaisia toimintamalleja. Haku on avoinna kaikkien taiteenlajien edustajille sekä eri alojen ammattilaisille, jotka työskentelevät nuorten kanssa.

Monumenttiteoksia toteutetaan ajalla 1.5.20151.5.2016 enintään kymmenen.  Kunkin projektin taiteelliseen toteutukseen on varattu pieni määräraha, jonka käytöstä keskustellaan yhdessä toteuttajien kanssa.

Mikäli kiinnostuit, kysy lisätietoja yhteisötaiteen läänintaiteilija Suvi Solkiolta sähköpostitse suvi.solkio@minedu.fi tai puhelimitse 0295 330 902. 

Vastuuhenkilö: Suvi Solkio

Projektin ajankohta: 01.01.2015 - 31.12.2016

Takaisin

Viimeksi muokattu: 20.11.2017

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku