Workshop 10900

Workshop 10900 – työpajakokonaisuus tarjoaa hankolaisille nuorille mahdollisuuden tutustua kuva- ja esitystaiteen ilmaisutapoihin, harjoitteisiin ja tekniikkoihin. Työpajoja järjestetään päiväaikaan kohdennetusti Hangon kaupungin toiminnassa mukana oleville nuorille ja heidän kanssaan työskenteleville aikuisille. Tämän lisäksi järjestetään kaikille 15 -20-vuotiaille avoimia iltatyöpajoja. Työpajojen tavoitteena on innostaa hankolaiset nuoret kuva- ja esitystaiteen ilmaisun pariin tarjoamalla nuorille ilmaisia, matalan kynnyksen työpajoja sekä kannustaa heitä luovaa ilmaisua tukeviin harrastuksiin. Projekti lisää nuorten alueellista tasa-arvoisuutta päästä mukaan kulttuurin- ja vapaa-ajan toimintojen pariin sekä osaltaan voimistaa nuorten vaikuttamismahdollisuuksia omalla asuinalueella kulttuurin ja taiteen keinoin. Työpajat toteutetaan 27.6.–3.7.2016. Tarkempi paikka varmistuu kevään aikana.

Työpajakokonaisuudet koostuvat Mi Grönlundin ohjaamista ilmaisutaidon ja esitystaiteen työpajoista sekä Heidi Mikkolan vetämistä visuaalisen ilmaisun työpajoista. Työpajat ovat sidottu teemoiltaan yhteen ja eri tekniikat tukevat työpajatyöskentelyä.

Työpajojen lähtökohtana on yhdistää käsiteltävät sisällöt nuorten omiin kokemusmaailmoihin ja osallistujien toiveisiin, jolloin työskentelystä tulee elävä prosessi; työpajat perustuvat vuorovaikutukseen ja ryhmässä toimimiseen. Nuorten omat kokemukset ja ajatukset toimivat näin toiminnan lähtökohtana. Työskentely tapahtuu turvallisessa ilmapiirissä pedagogin ja esitystaiteilijan ohjauksessa. Harjoitusten kautta nuori saa mahdollisuuden kokea ja avata uusia tunteita itsessään. Tavoitteena on, että osallistujat löytävät erilaisia tapoja kokonaisvaltaiseen itsensä ilmaisuun taiteen keinoin. Mahdollinen demo esitetään myös syyskuussa järjestettävillä Le Petit Festival -teatteritapahtumassa.

Workshop 10900 toteutetaan asiantuntijayhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa, jossa yhteyshenkilönä toimii Uudenmaan lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaitelija Marjaana Jaranne. Yhteistyötä tehdään myös Hangon kaupungin kanssa.

Facebook Workshop 10900 - Art and Action!

Tiedote

Vastuuhenkilö: Marjaana Jaranne

Projektin ajankohta: 27.06.2016 - 03.07.2016

Takaisin

Viimeksi muokattu: 20.11.2017

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku