Laadukas lastenteatteri-tapaaminen 18.10.2016

Yli 60 lastenteatterin ammattilaista ja lastenteatterista kiinnostunutta taidekasvattajaa kokoontui Hämeenlinnassa tiistaina 18.10.2016 Laadukas lastenteatteri-tapaamisen merkeissä.  Valtakunnallisessa kokoontumisessa jaettiin ajatuksia ja kokemuksia siitä, mitä on laadukas lastenteatteri. Aiheesta kuultiin puheenvuoroja niin taidekasvatuksen, freelancer-kentän, vos-teattereiden kuin teatterikoulutuksenkin näkökulmista.

Keskusteluissa painotettiin lastenteatterin asemaa tasaveroisen taiteen muotona muiden taiteenlajien joukossa: lapsille tehtävä teatteri eroaa aikuisille tehtävästä ainoastaan kohderyhmänsä perusteella. Laadukas lastenteatteri on kokonaisvaltainen ja aikuisen kanssa jaettu taide-elämys, joka on tehty ammattitaidolla, kunnianhimoisesti, huolella, hyvillä resursseilla, tavoitteellisesti sekä lapsilähtöisesti.

Tapaamisessa kiteytyi myös Lastenteatterin manifesti, joka tiivistää yhteisen, kaikille lastenteatterin ammattilaisille suunnatun pohdinnan laadukkaasta lastenteatterista:

Lastenteatteri on sijoitus tulevaisuuteen. Teatterissa on syvyys, ilo ja elämä.  Teatterin tekeminen, kokeminen ja jakaminen antavat kasvavalle lapselle mahdollisuuden katsoa maailmaa toisen silmin ja luoda uudenlaista tulevaisuutta. Teatterin äärellä oleminen vahvistaa lapsen omaa aktiivisuutta, luovuutta ja kykyä toimia yhdessä. Suojele lastenteatteria, yhteinen elämys on askel kohti yhteistä huomista!

Lastenteatterin manifestilla halutaan haastaa koko Suomen teatterikenttä edistämään ja kehittämään lastenteatteria.

Laadukas lastenteatteri-tapaaminen oli osa Taiteen edistämiskeskuksen lastenkulttuurin teemavuotta #taideonlasten ja se toteutettiin yhteistyössä Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton, Suomen Teatterit ry:n ja FIDEA ry:n kanssa.

Lastenteatterin manifestin video: https://www.youtube.com/watch?v=e0Zf9eCY3Yk&t=12s

Vastuuhenkilö: Laura Arala

Projektin ajankohta: 01.08.2016 - 31.10.2016

Takaisin

Viimeksi muokattu: 20.11.2017

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku