Suuri lukuseikkailu Satakunnassa

Suuri lukuseikkailu -hankkeen toteuttavat yhteistyössä useat eri kirjastot, kustantajat, kulttuurialan toimijat, järjestöt, koulut sekä muut lasten parissa toimivat tahot. Yhteistyöverkosto toteuttaa vuoden aikana muun muassa tapahtumia, näyttelyitä, lukukampanjoita sekä innostavia kilpailuja lukeville ja kirjoittaville lapsille ja nuorille.

Hankkeen tavoitteena on tukea pitkäjänteistä lukemista lasten ja nuorten omilla ehdoilla. Siksi hankkeessa halutaan saada kaikkien Suomessa asuvien lasten ja nuorten oma ääni kuuluviin. Yhteistyöverkosto luo uusia avauksia lukemisen edistämiseksi ja rakentaa kirja-alan yhteisiä toimintamalleja lukemiseen innostamiseksi kulttuuri-, kieli- ja sosioekonomisesta taustasta riippumatta. Hankkeen ydinteemoja ovat saavutettavuus, vuorovaikutus ja kulttuurienvälisyys.

Suurta lukuseikkailua koordinoivat Lastenkirjainstituutti ja Lukukeskus. Suurta lukuseikkailua tukevat Suomen kulttuurirahasto ja Svenska Kulturfonden ja se on osa Suomi100-ohjelmaa.

Porissa vietetään Suurta lukuseikkailua lokakuussa 2017 yhteistyössä Porin Lastenkulttuurikeskuksen, Taiteen edistämiskeskuksen sekä maakuntakirjaston voimin. Päätapahtumaa pidetään 18.10 Porin pääkirjastolla.

Läänintaiteilijan projekteina Suuressa lukuseikkailussa ovat myös:

  • sairaalakoulun kanssa yhdessä toteutettava SUURET TYYPIT – kirjallisuusprojekti
  • Sanataideyhdistys Skriivarin kanssa toteutettava LUE LAPSELLE – kiertue
  • Satakunnan varhaiskasvatuksen vanhempainilloissa sekä KIRJOITTAMISEN KESÄLEIRIT ympäri Satakuntaa.

Tapahtumista tiedotetaan Taiken verkkosivuilla.

Suuri lukuseikkailu -hanke

 

Vastuuhenkilö: Karoliina Suoniemi

Projektin ajankohta: 01.01.2017 - 31.12.2017

Takaisin

Viimeksi muokattu: 20.11.2017

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku