Lapin nuoret kirjailijat

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä sanataiteen teemapäivät ala- ja yläkouluissa mm. Rovaniemellä, Kemissä, Torniossa ja Sodankylässä: mukana on sekä suurempia kouluja että pieniä kyläkouluja. Lisäksi yhteistyössä Revontuli-Opiston kanssa järjestetään nuorten virtuaalinen kirjoittajaryhmä, Tuliketut. Nuoret kirjailijat -hanke on alkanut Varsinais-Suomessa 2014, ja Lapissa se on jatkoa vuodelta 2016. Tavoitteena on tehdä elämyksellistä kirjallisuus- ja sanataidekasvatusta: tarjota lapsille ja nuorille onnistumisen kokemuksia lukijoina ja kirjoittajina sekä mahdollisuus keskustella ja työskennellä ammattikirjailijoiden kanssa.

Kirjallisuusteemapäivään kuuluu koulun toiveiden mukaan kirjailijavierailu ja/tai sanataidetyöpajoja. Joillakin kouluilla kirjailijoiden mukana kiertää kirjaston sanataideohjaaja tai kirjavinkkari.

Projektin tavoitteena on edistää ja juurruttaa sanataidekasvatusta ja kirjallisuudentuntemusta Lapissa sekä tarjota koululaisille innostavia elämyksiä lasten- ja nuortenkirjallisuuden parissa.

Vastuuhenkilö: Tittamari Marttinen

Projektin ajankohta: 01.01.2017 - 31.12.2017

Takaisin

Viimeksi muokattu: 20.11.2017

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku