Mindspray

Projektin tavoitteena on antaa pakolaistaustaisille nuorille mahdollisuus ilmaista itseään rap-musiikin ja sanataiteen keinoin. Nuorille tarjotuissa työpajoissa halutaan innostaa heitä uusien harrastusten pariin, vahvistaa nuorten itsetuntoa sekä antaa uudenlaisia työkaluja käsitellä tunteita ja kokemuksia. Projektin yhtenä tavoitteena on myös luoda yhteisö- ja sanataiteilijoiden verkostoja, jotka mahdollistavat metodien, kokemuksien ja parhaiden käytäntöjen jakamisen yli kielirajojen.

Mindspray on rap-artisti ja yhteisöpedagogi Aleksi Salmelan, Helsingin sanataidekoulu ry:n ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa toteuttama työpajakokonaisuus, jossa pakolaistaustaiset, pääkaupunkiseudulla asuvat nuoret pääsevät tekemään rap-musiikkia ammattilaisten avustuksella. Tekstien ja biisien työstämistä jatketaan Helsingin nuorisoasiainkeskuksen studioilla, jolloin nuorille avautuu tilaisuus tutustua muihin rap-musiikista kiinnostuneisiin helsinkiläisiin. Mindspray -työpajoihin osallistuvilla nuorilla on mahdollisuus esiintymiseen Kallio Blockparty -tapahtumassa 5.8. Projektin päätyttyä valmiit kappaleet tallennetaan Spotify -palveluun. Yhteensä työpajoja järjestetään nuorille 14 kappaletta.

Mindspray -työpajojen toteutus käynnistyi 5.–11.6. 2017, jolloin osana kansainvälistä ulottuvuutta, lontoolainen sanataiteilija Arjunan Manuelpillain saapui mukaan osaksi projektia. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Manuelpillai on kiertänyt lukuisia eri maita ja ohjannut useita sanataide-, runo- ja rap-työpajoja erilaisista taustoista tuleville nuorille ja aikuisille. Hän on erityisesti ohjannut työpajoja turvapaikanhakijoille useissa Euroopan maissa ja hänellä on runsaasti kokemusta yli kielimuurien tehdyistä sanataidetyöpajoista.

Arjunan Manuelpillain viikon kestäneeseen vierailuun sisältyi myös kaksipäiväinen työpajakokonaisuus sanataide – ja raptyöpajaohjaajille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään erityisesti maahanmuuttajanuorten kanssa.  Tavoitteena oli oppia uusia metodeja sekä vahvistaa alalla toimivien verkostoja.

Viikon aikana toteutettiin myös 8.6. Kallion kirjastolla kaikille avoin Open mic -tapahtuma.

Projektin työpajat toteutetaan yhteistyössä Helsingin sanataidekoulu ry:n kanssa, joka vastaa työpajojen koordinoinnista sekä toteutuksesta.

Mindspray

Vastuuhenkilö: Marjaa Jaranne

Projektin ajankohta: 01.06.2017 - 31.12.2017

Takaisin

Viimeksi muokattu: 20.11.2017

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku