Lasten- ja nuortenkulttuurin saatavuuden ja saavutettavuuden vahvistaminen

Projekti edistää lasten- ja nuorten alueellista tasa-arvoa sekä pääsyä taide- ja kulttuuritoimintojen pariin.

Call Out Suomi

Call Out Suomi 2019 -osaprojektissa järjesteään hiphop-työpajoja, jossa ohjataan nuoria omaehtoiseen katutanssin, graffitin, rap-musiikin ja DJ-taidon harjoitteluun. Tavoite ei ole luoda esityksiä tai valmentaa kilpailuun, vaan esitellä nämä neljä taide-elementtiä osana isompaa katukulttuurikokonaisuutta. Työpajojen ohjaajien päätehtävänä on ohjata, inspiroida ja innostaa nuoria tanssimaan ja luomaan yhdessä.

Maksuttomat Call out -jamit aktivoivat nuoria ja lapsia tanssimaan, liikkumaan, olemaan luovia ja pitämään hauskaa. Maksuttomuus mahdollistaa osallistumisen perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Tapahtumat edesauttavat nuorten ja lasten sosiaalista kanssakäymistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, sekä tuovat eri taustoista olevat yhteen saman katon alle yhteisen tekemisen äärelle.

Call out Suomi -projekti paneutuu vuonna 2019 mm. Kainuun alueen yhteistyön lisäksi valtakunnallisen ja kansainvälisen verkoston vahvistamiseen.

Projektia koordinoi läänintaitelija Julian Owusu.

Call Out Uusimaa

Osaprojekti edistää nuorille suunnattua katutanssitoimintaa Uudenmaan alueella. Tavoitteena on innostaa nuoria uuden harrastuksen pariin, edistää nuorten katutanssijoiden liikkuvuutta sekä monimuotoista hip hop -kulttuuria. Call out -tapahtumat toteutetaan yhteistyössä Sade ry:n sekä kaupunkien nuorisopalveluiden kanssa.

Toimintaa järjestetään erityisesti alueilla, joilla ei ole mahdollisuutta harrastaa katutanssia ja joilla muutkin harrastusmahdollisuudet ovat vähäisiä. Myös sosioekonominen rakenne sekä monikulttuurisuus vaikuttavat alueiden valintaan. Tavoitteena on kehittää valtakunnallista toimintamallia, jossa nuoret ovat osallisia hip hop -kulttuurin eri osa-alueilla. 

2019 yhteistyötä jatketaan mahdollisesti Raaseporin alueella sekä nuorten harrastajien verkostoitumista Pohjoismaihin, erityisesti Ruotsiin edistetään. Tavoitteena on synnyttää Call out -yhteistyö Ruotsiin ja toteuttaa Call out Jam -tapahtuma Katrineholmissa Perrongenin nuorisotilalla lokakuussa.

Projektia koordinoi läänintaitelija Marjaana Jaranne.

Pohjoinen ylös

Projektissa kehitetään Keski-Suomessa yläkouluikäisille matalan kynnyksen työpajatoimintaa ja tätä kautta parannetaan taiteilijoiden työllistymistä.

Projektia koordinoi läänintaiteilija Marko Hämäläinen.

Kattila

Projektissa parannetaan Lapissa lasten- ja nuortenkulttuurin ammattilaisten työllistymistä ja taiteen saatavuutta.

Projektia koordinoi läänintaiteilija Mette Ylikorva.

Vastuuhenkilö: Eva-Maria Hakola

Projektin ajankohta: 01.01.2019 - 31.12.2019

Takaisin

Viimeksi muokattu: 20.11.2017

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku