Lasten- ja nuortenkulttuuri taiteilijoiden työllistäjänä

Projekti edistää lasten- ja nuortenkulttuurin parissa toimvien taiteilijoiden työllistymistä ja työn näkyvyyttä.

Kasvua kulttuurista

Kasvua kulttuurista on vuonna 2017 käynnistynyt valtakunnallinen tapaamisten kokonaisuus, jolla tavoitellaan maakuntiin uudenlaisia yhteistyömuotoja luovien alojen ja kuntatoimijoiden välille. Vuonna 2019 järjestetään tilaisuudet Kanta-Hämeen ja Keski-Uudenmaan alueella yhteistyössä Etelä-Suomen Aluehallintoviraston, ELY-keskuksen ja Kulttuuriyhdistys Kuvion kanssa. Kanta-Hämeen tilaisuudet järjestetään Forssassa ja Keski-Uudenmaan tilaisuudet Keravalla.

Laaja-alaisella yhteistyöllä luodaan uusia verkostoja, tuoreita näkökulmia ja innovatiivista osallisuutta luovan alan ja kuntatoimijoiden yhteistyöhön.

Tapaamiset on suunnattu lasten- ja nuortenkulttuurista kiinnostuneille taiteilijoille ja taidekasvattajille sekä kuntien sivistys-, kulttuuri- ja vapaa-aikatoimien vastuuhenkilöille.

Kussakin kaupungissa järjestetään kaksi maksutonta tapaamista:

  • Kohti kasvua-tapaaminen (Forssassa 9.10.2019 ja Keravalla 21.11.2019) on kohdennettu erityisesti taiteilijoille ja taidekasvattajille. Tapahtumassa kuullaan inspiroivia puheenvuoroja taiteen ja kulttuurin tulevaisuudesta sekä kehitetään oman osaamisen tunnistamista, sanoittamista ja näkyväksi tekemistä niin itselle kuin tuleville työnantajille.

  • Ideakipinöinti-tapaaminen (Forssassa 23.10.2019 ja Keravalla 28.11.2019) kokoaa alueen kuntatoimijat ja taidekentän edustajat yhteen. Tapaamisessa kysyntä ja tarjonta kohtautetaan: kunta-alan edustajat kertovat toimialansa tarpeita sekä tulevaisuuskuvia ja taidekentän toimijat esittelevät omaa asiantuntijuuttaan ja osaamistaan. Työskentely etenee lyhyiden esitysten muodossa ja päivä päättyy toiminnalliseen yhteistyösuunnistukseen.

Tarkempaa tietoa tilaisuuksista: Minna Lehtola (minna.lehtola@kuvio.org), vastaava tuottaja, Kuvio Ry

Taiteella kasvaneet

Eri puolilla Suomea kuvattava lyhytvideoiden sarja, jonka tavoitteena on nostaa esiin lasten- ja nuorten kanssa työskenteleviä taiteilijoita, polkuaan taiteilijaksi ja heidän tekemänsä työn merkitystä ja arvoa.

Videot julkaistaan Taiken youtube-kanavalla, josta löytyy myös aiempi lasten- ja nuortenkulttuurin kehittämisohjelman Taiteella kasvaneet -videosarja.

Projektia koordinoivat läänintaiteilijat Julian Owusu, Marko Hämäläinen ja Mette Ylikorva.

 

Vastuuhenkilö: Eva-Maria Hakola

Projektin ajankohta: 01.01.2019 - 31.12.2019

Takaisin

Viimeksi muokattu: 20.11.2017

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku