Kehittämisohjelmakausi on päättynyt ja samoin läänintaiteilijoiden ohjelmaan liittyneet projektit. Suunnittelemme uutta kulttuurihyvinvoinnin palvelukokonaisuutta vuosille 2020-2024. Kiireellisissä kulttuurihyvinvoinnin kysymyksissä voit kääntyä erityisasiantuntija Johanna Vuolaston puoleen.

 

Tietoa ja tukea kumppaneiltamme

 

Taikusydän on valtakunnallinen yhteyspiste ja verkosto, joka yhdistää taiteen sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Se kokoaa tietoja tutkimuksista, hankkeista, rahoitusmalleista ja hyvistä käytännöistä. Yhteistyössä on mukana kaupunkeja, tutkimusalan toimijoita sekä yhdistyksiä. Taikusydämen nettisivuilta ja uutiskirjeestä saa ajankohtaista tietoa toimialan tutkimuksista, seminaareista, sidosryhmistä, rahoituksesta ja tapahtumista. Taikusydämellä on jo 15 alueverkostoa, jotka kattavat lähes koko Suomen. Etsi niistä oman alueesi toimijat.

ArtsEqual on Taideyliopiston koordinoima hanke, jossa on tutkittu, kuinka taide julkisena palveluna voi lisätä yhteiskunnallista hyvinvointia ja tasa-arvoa. Hankkeessa on sovellettu systeemistä ajattelua taiteen yhteiskunnallisten vaikutusten hahmottamiseksi. Sivustolta löytyy tuhteja tietopaketteja ja suosituksia poliittisen päätöksenteon tueksi ja taiteen uusien palvelujen vakiinnuttamiseksi.

Hallituksen kärkihankkeen rahoituksella avustetut kehittämishankkeet toimivat kanssamme 2017-2019 taiteen saatavuuden takaamiseksi kaikille tasapuolisesti. Hankkeista saatiin tietoa, jota käytettiin mm. maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluissa. Olemme vaikuttaneet strategioihin, palvelulupauksiin, yhdyspintasopimuksiin ja muihin asiakirjoihin, jotta ihmisten kulttuuriset oikeudet toteutuisivat riippumatta siitä, missä ihminen asuu ja millaisessa kunnossa hän on.

Video kärkihankkeen tuloksista ja toimijoista Viimeksi muokattu: 23.01.2020

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku

Kumppanit

Taikusydän

Taikusydän on taiteen ja hyvinvoinnin yhteyksien kehittämisen ja viestinnän yhteyspiste.

Taike toimii Artsequal-hankkeen konsortiopartnerina. Hankkeen kautta tuotetaan tutkimustietoa taiteen tasa-arvosta ja hyvinvointivaikutuksista.

Viimeksi muokattu: 10.09.2018