Sarjakuvataiteen saavutettavuus

Lukuisten lyhytkestoisempien projektien kokonaisuus, jossa erilaiset vaihtuvat näyttelyt, pop up -galleriat, julkiset taideteokset, tapahtumat ja julkaisut tuovat sarjakuvataidetta ja –taiteilijoita yleisön ja median tietoisuuteen.

Kohderyhmät vaihtelevat projektikohtaisesti. Esimerkkinä Tampereen Pakkahuoneen Klubilla toimintansa aloittava Kuuma Linja –galleria, joka esittelee taiteilijoita ja teoksia kaikille Klubilla asioiville lounasruokailijoista metallikeikkojen tai lastendiskojen yleisöön. Julkiset taideteoksien, kuten seinämaalausten kohderyhmää ovat kaikki kaupunkitilan käyttäjät, kun taas vaikkapa kirjastotoimen kanssa yhteistyössä toteutettu tekijäesittely ja keskustelutilaisuus markkinoidaan tarkemmalle kohderyhmälle. Monimuotoisilla alaprojekteilla on kuitenkin kaikilla sama tähtäin: Sarjakuvataiteen saavutettavuuden lisääminen.

Yhteistyötahot ja tapahtumapaikat ovat projektikohtaisia, punk-luolat ja taidemuseot ovat yhtä arvokkaita ja potentiaalisia taiteen kohtaamispaikkoja.

Projekti toteutetaan monimuotoisesti, ja nopea sekä joustava reagointi ovat toiminnalle ominaista. Kevytrakenteisia tapahtumia tai pop up -näyttelyjä tuodaan kaupunkitilaan, kahviloihin, gallerioihin tai kirjastoihin lyhyelläkin aikataululla. Alaprojektien kesto vaihtelee tunneista kuukausiin.

Vastuuhenkilö: Ville Pirinen

Projektin ajankohta: 01.02.2017 - 31.01.2020

Takaisin

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi

Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku