Rajatalo – määrittelemätön jakso ympäristötaidetta

Rajatalo -projekti keskittyy ympäristötaiteen kehittämiseen ja ympäristötaiteen näkyvyyden parantamiseen Keski-Suomen alueella sekä luo toteutusmahdollisuuksia erilaisille ympäristötaiteen teoksille. Rajatalo on kohdistettu työskentelymahdollisuutena kaikille Suomessa asuville taiteilijoille.

Rajatalo rakentuu asuinkäytöstä poistettuun 1950-luvulla rakennettuun omakotitaloon sekä taloa ympäröivään pihapiiriin ja metsikköön, jotka valjastetaan taiteilijoiden käyttöön. Tarkoituksena on luoda muuttuva ja kasvava sekä taiteellisesti laaja-alainen kokonaisuus, jonka kokonaiskesto on ennalta määrittelemätön, mutta kuitenkin rajallinen, koska talo tullaan joskus purkamaan.

Rajatalon viimeiseksi taiteilijaksi vuodelle 2017 on valittu Henrik Härkönen, joka tulee tekemään teoksensa lokakuun aikana.

Rajatalo avautui elokuussa 2017 viiden taiteilijan ja taideteoksen voimin. Ensimmäisen teoshaun kautta valitut taiteilijat ovat Sara Ilveskorpi, Jaakko Leeve, Jukka Silokunnas ja Ilmari Wärri. Lisäksi kanadalaisen Jude Griebelin teos sijoitettiin osaksi Rajataloa yhteistyössä Äkkigallerian kanssa. Vuonna 2017 teoshaun teema on ollut raja. Vuodelle 2018 päätetään uusi teema, joka ilmoitetaan seuraavan hakukierroksen yhteydessä. Avoimista hauista tiedotetaan taiteilijoille taiteilijajärjestöjen kautta, Taiteen edistämiskeskuksen nettisivulla ja tapahtuman Facebook-sivulla.

Yleisölle Rajatalo -kokonaisuus on esillä ympärivuotisesti ja sinne on vapaa pääsy. Rajatalo sijaitsee Keuruun Ekokylän välittömässä yhteydessä osoitteessa Lankkuantie 217, 42700 Keuruu. Keuruun Ekokylän osoite on Kivijärventie 300, 42700 Keuruu

Yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat Taiteen edistämiskeskus, Keuruun Ekokylä ja Keuruun kaupunki. Projekti on osa Taiteen edistämiskeskuksen Taiteilijoiden työskentelyedellytysten kehittämisohjelmaa.

Tiedustelut:

Hans-Peter Schütt
Läänintaitelija, ympäristötaide
Taiteen edistämiskeskus, Keski-Suomen toimipiste
p. 0295 330 838
hans-peter.schutt@taike.fi

Sami Ala
Ekokylän yhteyshenkilö
tutustumiskäynnit ja lisätietoa materiaaleista
petrilasimaa@gmail.com

Tapahtuman Facebook-sivu:
https://www.facebook.com/rajatalo217/

Lisätietoa ekokylästä:
http://www.keuruunekokyla.fi/fi/esittely.html

 

Vastuuhenkilö: Hans-Peter Schütt

Projektin ajankohta: 01.02.2017 - 31.01.2020

Takaisin

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi

Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku