Mental Health Art Week Tampere 2019

to 23.5. kello 17.00 - 21.00

Mielikahvila, Sorinkatu 4

Tampere

Suomen Mielenterveysseuran Mental Health Art Week ja Taiteen edistämiskeskuksen 100 minuuttia taidetta -kampanja yhdistävät voimansa ja järjestävät yhteistyössä monitaiteisen iltatapahtuman Tampereella.

Monitaiteisessa iltatapahtumassa on mahdollisuus nauttia taiteesta ja tehdä taidetta itse.

Tapahtumassa esiintyvät Jukka Nousiainen, jonka levy "Ei enää kylmää ja pimeää" valittiin Soundi-lehden kriitikoiden äänestyksessä vuoden levyksi 2018, sekä Tampereen Kulttuuripaja Virran esiintyvä bändi Väärän väriset tapetit.

Sirkus Fokus-hankkeen kanssa pääsee kokeilemaan sosiaalista sirkusta ja Kulttuuriosuuskunta Uulu järjestää aikuisten muskarin. Sami Nygrénin ohjaamassa kirjoittajapiirissä käydään läpi kirjoittamisen iloja ja suruja.

Käsityöaktivistiryhmä Radikaalit Ristipistot Tampere järjestää avoimen kokoontumisen. Kimmo Ylösen Magreb-Pohjola -telttataideteoksen sisällä voi juoda teetä ja käydä hyviä keskusteluja. Tapahtuman aluksi voi käydä toivomassa omia suosikkikappaleitaan ja kuuntelemassa muiden suosikkeja.

”Taiteen ja kulttuurin merkitys hyvinvoinnille” -keskustelussa pohditaan, miten taide saadaan osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita ja kuullaan kuulumisia 100 minuuttia taidetta -kampanjan edelläkävijöiltä Lempäälän Kotokampuksesta, Tampereen Koukkuniemestä ja Tays Pitkäniemestä.

Illan aikana kuullaan Liinu Lähteen ja Sami Nygrénin runoesitykset sekä Janne Vattulaisen stand up -esitys Äly hoi älä jätä. Mielikahvilassa on esillä Laura Aron ja Sami Nygrénin taideteoksia.

Pääjärjestäjä: Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä lukuisten taide- ja kulttuuritoimijoiden kanssa Mielikahvila ja sen vapaaehtoiset, Tampereen mielenterveysseura ry ja Taiteen edistämiskeskuksen Tampereen toimipiste.

Kuvassa on Mental Health Art Weekin sarjakuva-tyylinen, värikäs logo MHAW
Keskustelutilaisuus
Yleisötapahtuma