Sanalankoja

pe 7.6. kello 18.00 - su 25.8.2019 kello 18.00

Finlaysonin alue

Tampere

Sanalankoja on kahdeksan pirkanmaalaisen kirjailijan tekstiteos osana Finlayson Art Area -taidetapahtumaa. Kaunokirjalliset tekstit ovat uniikkeja tilaustöitä, joihin kirjailijat ovat hakeneet innoitusta Finlaysonin alueen historiasta, miljööstä, tunnelmista ja yksityiskohdista.

Kuvataidetapahtuma Finlayson Art Area laajensi taidetarjontaansa viime kesänä kirjallisuuteen yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. Tapahtumassa lanseerattiin Sanalankoja-tekstiteos, jossa on uniikkia tilaustekstiä pirkanmaalaisilta kirjailijoilta. Kaunokirjalliset eri lajeja ja genrejä edustavat tekstit ammentavat Finlaysonin alueen historiasta ja miljööstä. 

Viime kesänä viiden kirjailijan voimin aloitettu teos täydentyy tänä kesänä kolmella uudella tekstillä. Tekstit on painettu kirjan sivua jäljitteleville plansseille, jotka ovat esillä eri puolilla Finlaysonin aluetta. Kesän 2019 kirjailijat ovat Juhani Ahvenjärvi, J.S. Meresmaa ja Johanna Sinisalo.

Ahvenjärven teksti sijaitsee Media 54:n sisäänkäynnillä Finlaysoninkujan päässä, Meresmaan teksti Työväenmuseo Werstaan Höyrykonemuseossa ja Sinisalon teksti Väinö Linnan aukion porttikongissa.

Pääjärjestäjä: Taiteen edistämiskeskus

Yhteistyökumppanit: Finlayson Art Area

Kirjailijat seisovat portaikossa.
Sanalankoja-teoksen kirjailijat J.S.Meresmaa, Juhani Ahvenjärvi ja Johanna Sinisalo
Näyttely