LIFT - New Dimensions of Media, Arts & Culture

to 24.10. kello 9.30 - 19.00

Tallberginkatu 1, Kaapelitehdas

Helsinki

LIFT on ammattilaistapahtuma, joka sisältää yli 60 puheenvuoroa, keskustelua, esitystä ja teosta taiteen, median ja kulttuurin ajankohtaisista ilmiöistä!

Luovuus on tulevaisuuden merkittävintä pääomaa ja taiteen, kulttuurin ja median ammattilaiset ovat keskeisiä tekijöitä tulevaisuuden rakentamisessa. Siksi halutaan toteuttaa LIFT, tapahtuma, joka vahvistaa luovan osaamisen merkitystä ja ammattirajat ylittävää keskustelua.

Monipuolinen ohjelma rakentuu kolmelle lavalle ja ohjelmaa on sekä englannin että suomen kielellä.

LIFT pohtii taiteen rakenteita ja taiteilijan roolia. Mukana on mm. Ilmastokanavan tuottama kokonaisuus, jossa näyttäytyy taiteilijan rooli ilmastokriisin aikakaudella. Mukana on myös nykytaidekollektiivi Kylkiäinen, joka toteuttaa LIFT:ssä elävien veistosten sarjan, Katriina Haikalan piirtämisperformanssi Social Portrait ja Kimmo Pohjosen huikea lavashow.

Taiteen ja kulttuurin rahoituksen tulevaisuutta pohditaan Rosa Meriläisen (Kulta ry) moderoimassa laajassa keskustelussa, jossa mukana mm. Taiken johtaja Paula Tuovinen sekä Elina Knihtilä (Taideyliopisto), Veli-Markus Tapio (SKR) ja Velipekka Nummikoski (Veikkaus).

LIFT keskustelee myös taiteen ja teknologian tulevaisuudesta ja esittelee mediataiteilija Hanna Haaslahden Captured -teoksen. Mukana on myös tanssitaiteilija Iina Taijonlahti ja humanoidirobotti Momo, sekä Futuricen muotoilujohtaja Annina Antinranta ja Taiken pelitaiteen läänintaiteililja Jaakko Kemppainen. Mitä taiteen, tieteen ja teknologian rajapinnassa tapahtuu seuraavaksi?

Tapahtuman päätoteuttajina ovat YLE ja Kaapelitehdas ja sen yhteistyökumppanina on Taikessa Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelma. Lisätietoa tapahtumasta saat läänintaiteilijoilta Krista Petäjäjärvi ja Iiro Heikkilä, heiltä voit myös udella alekoodia, jolla saat lipun huokeampaan hintaan.

Viime vuoden LIFT:ssä oli mukana 800 osallistujaa ja tapahtuma oli loppuunmyyty - pidä siis kiirettä ja hanki lippusi ajoissa!

Pääjärjestäjä: YLE & Kaapelitehdas

Yhteistyökumppanit: Taike, Taku ry, Kulta ry, Sun Effects, Roger

pyöreä pinkki logo, jossa lukee valkoisella LIFT - New Dimensions of Media, Arts & Culture
Ilmoittaudu nyt
Tilaisuus striimataan
Keskustelutilaisuus
Työpaja
Yleisötapahtuma