SIIRRETTY VERKKOON: Tarinatehdas goes Metso

ke 4.3. kello 9.00 - ma 6.4.2020 kello 20.00

Pirkankatu 2, 33101 Tampere

Tampere

Tampereen Tarinatehdas on kirjallisuus- ja sarjakuvakentän toimijoita, tekijöitä ja yleisöä yhteen tuova pop up -tapahtuma, joka on toteutettu vuosina 2018 ja 2019 Finlaysonin alueella ja Kulttuuritalo Laikussa. Tarinatehtaan konseptiin kuuluvat vaihtuvat näyttelyt ja monitaiteelliset kirjallisuudesta ja sarjakuvasta ammentavat yleisötilaisuudet. Keväälle 2020 suunniteltu Tarinatehtaan vierailu pääkirjasto Metsoon peruuntui koronatilanteen vuoksi, mutta osa tilaisuuksista toteutetaan virtuaalisesti.

Tapahtumakokonaisuus on siirretty verkkoon seuraavien tilaisuuksien osalta:

Iltapäivän runohetki 25.3. klo 17 (runoilijat Tiina Lehikoinen ja Jyrki Kiiskinen)

ja Loruaamiainen 27.3. klo 10 (lastenrunoilija Kaija Pispa)

Tampereen kaupunginkirjaston Facebookissa ja YouTube-kanavalla

https://www.youtube.com/user/TampereenKirjasto

Muut kokonaisuuden tilaisuudet on peruttu.

---

Tilaisuudet:

Ma 16.3. klo 17 Metson musiikki ja lehdet

Puupää puhuu ja laulaa

Haastattelussa Puupäähattu-palkittu sarjakuvataiteilija Petteri Tikkanen. Monitaiteellinen osaaja tunnetaan myös muusikkona ja sarjakuvamuotoista rockjournalismia tekevänä hahmona nimeltä Black Peider. Haastatteluosuuden jälkeen Black Peider esiintyy säestäjänään muusikko Jussi Nissinen

 

Ti 17.3. klo 18 Café Metso

Monikielinen Open mic / Multi-lingual Open mic

Lavan lämmittävät kirjailijat Polina Kopylova (venäjä) ja Yassen Ghaleb (arabia). Esiintymisten jälkeen yleisö saa nousta lavalle esittämään omia runoja tai muita tekstejä millä kielellä vaan. Illan juontaa monikielistä kirjallisuutta edistävän Sivuvalo-yhdistyksen sihteeri ja monikielisyysaktivisti Anne Ketola.

Writers appearing Polina Kopylova (russian) and Yassen Ghaleb (arabic). Anyone in addition can come on stage and recite their poetry or other literature material in any language. Open mic is hosted by Anne Ketola, secretar and multilingual activist in Sivuvalo.

 

Ke 25.3. klo 17 Café Metso

Iltapäivän runohetki

Runoilijat Tiina Lehikoinen ja Jyrki Kiiskinen esiintyvät.

 

To 26.3. klo 17 Metson musiikki ja lehdet

Keikkajulisteita, levynkansia ja mustetahroja paperilla

Ville Angervuori kertoo DIY-musiikkikentän keikkajulisteiden, levynkansien ja ruokazinejen tekemisen käytännöstä ja filosofiasta.

 

Pe 27.3. klo 10 Café Metso

Loruaamiainen

Koko perheelle sopivassa tilaisuudessa esiintyy lastenrunoilija Kaija Pispa. Sanataideyhdistys Yöstäjän ohjaamassa Loruvartissa yleisö pääsee osallistumaan uusiin ja perinteisiin loruleikkeihin.

 

Näyttely:

Ville Anger: 20 Years In My Head - Ville Angervuoren keikkajulisteita, levynkansia yms. 2000-2020

Metson musiikki ja lehdet

4.3.-6.4.2020

Graafikko, kuvittaja ja muusikko Ville Angervuori on iskenyt omaleimaisesti rokkaavan kädenjälkensä 2000-luvun kotimaiseen musiikkikulttuuriin. Popkulttuuri, heavy metal, harcore punk, sarjakuvazine-estetiikka ja korkealentoinen kuvataide ottavat mittaa toisistaan lukemattomissa levynkansissa, keikkajulisteissa sekä T-paita-, kangaskassi- ja skeittilautadesignissa. Angervuoren näkemys on leimannut mm. Combat Rock -levy-yhtiön visuaalista ilmettä. Retrospektiivinen katsaus muusikkograafikon meininkeihin nähdään luonnollisesti Pääkirjasto Metson musiikkiosastolla.

Lisätiedot:
Kirjallisuuden läänintaiteilija Anna Elina Isoaro
Sarjakuvataiteen läänintaiteilija Ville Pirinen

Pääjärjestäjä: Taiteen edistämiskeskus

Yhteistyökumppanit: Tampereen kaupunginkirjasto, Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, Tampere kuplii -festivaali, Sivuvalo ry, Sanataideyhdistys Yöstäjä ry

Mustavalkoinen piirros tehtaasta, jossa teksti Tampereen Tarinatehdas goes Metso!
Näyttely
Yleisötapahtuma