Taiteesta tukea työskentelyyn nuorten parissa

pe 14.8. kello 9.30 - 15.30

Ankkapurhantie 6A, 46910 Anjala

Kouvola

Nuorisokeskus Anjala ja Taiteen edistämiskeskus järjestävät yhdessä koulutuspäivän taiteen käytön mahdollisuuksista koulu- ja nuorisotyössä.

Taiteella on vaikutuksia terveyden edistämisessä, psyykkisten ja fyysisten sairauksien sekä syrjäytymisen ennaltaehkäisyssä sekä akuuttien ja kroonistuneiden sairauksien hoidossa ja kuntoutuksessa. Kysymys on yksilön merkityksellisen elämän ja elämänhallinnan tukemisesta.

Koulutuspäivänä kuullaan puheenvuorot erityisasiantuntija Johanna Vuolastolta ja tanssitaiteen tohtori Isto Turpeiselta Taiteen edistämiskeskuksesta. Osallistujat pääsevät kokemaan Acoustic Body -työskentelymenetelmän työparin Markus Pesonen ja Catarina Brazãon vetämänä. Pesonen on taustaltaan muusikko ja Brazão sosionomi. (https://www.forthesakeofbeings.com/). Lisäksi teatteriohjaaja Piia Kleimola kertoo taidelähtöisistä menetelmistä mielenterveyden tukena. Osallistujat pääsevät tutustumaan Nuorisokeskus Anjalan nuorten kanssa toteuttamaan ”Minä olen tässä” -taideprojektiin TaM Milja Järvensivun kanssa.

Koulutuspäivä on maksullinen, ilmoittautuminen tapahtuu Nuorisokeskus Anjalan sivujen kautta. Toivomme osallistujiksi runsaasti nuorisotyön ja oppilashuollon ammattilaisia.

Pääjärjestäjä: Nuorisokeskus Anjala

Yhteistyökumppanit: Taiteen edistämiskeskus

Nuoria, joilla on soihdut kädessä.
Kuva: Jyri Keronen
Ilmoittaudu nyt
Seminaari