Joonas Hyvönen: God’s Flat Earth is Drowning

pe 3.7. kello 8.00 - ke 29.7.2020 kello 20.00

Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4

Helsinki

Kuvataiteilija Joonas Hyvönen haastaa pohtimaan vaihtoehtoisia tulevaisuuksia tarkoituksellisen absurdilla tavalla. Pelimaailmasta lainatut, etäännyttävät keinot tarjoavat turvallisen keinon kokea ilmastonmuutos ja vedenpaisumus.

Joonas Hyvösen God´s Flat Earth is Drowning käsittelee ilmastonmuutosta sekä ilmastoahdistusta linkittäen katsojan spekulatiiviseen tulevaisuuteen ja propagandaan. 3D-mallinnusta hyödyntävä teos liikkuu toden ja epätoden, realismin ja simulaation välimaastossa. Pelimoottorin hyödyntäminen dialogin generoinnissa tekee jokaisesta katsomiskerrasta uniikin.

”On satanut päiviä, maa on litteä, kaikki veden poistumistiet jätteen tukkimia ja jokainen suihku, vesilasillinen tai puskiin virtsaaminen nostattaa meren pintaa yhä vain ylemmäs. Oodin toisen kerroksen kaltaisessa tilassa kokoontuu pieni ja hajanainen yhteisö pyrkimyksenään löytää yhteinen ratkaisukeino ja ulospääsy heitä kohtaavasta ekologisesta katastrofista”, Hyvönen kertoo teoksesta.

Joonas Hyvösen (s.1990) teokset käsittelevät usein digitaalista teknologiaa suhteessa muihin ilmiöihin ja keskittyvät käyttäjä-käyttöjärjestelmä-tason vuorovaikutukseen. Hyvönen on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta 2016 ja osallistunut näyttelyihin Suomessa sekä ulkomailla.

Mediakuutio-projekti tuo mediataidetta Oodiin

Hyvösen teos on osa Mediakuutio-projektia, joka tuo Oodin älylasiseinillä varustettuun Kuutio-tilaan immersiivisiä eli katsojan teokseen uppouttavia mediataideteoksia.

Mediakuutio-projektin toteuttavat yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Helsingin keskustakirjasto Oodi, Taiteilijajärjestö MUU ry ja Taideyliopisto. Mediakuutio on osa Taiteen edistämiskeskuksen taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelmaa.

Lisätietoja

Joonas Hyvönen
050 3808985
email(at)joonashyvonen.com

Läänintaiteilija Annika Dahlsten
Taiteen edistämiskeskus
0295 330 907
annika.dahlsten(at)taike.fi

Erikoiskirjastonhoitaja Sanna Huttunen
Keskustakirjasto Oodi
040 186 3042
sanna.m.huttunen(at)hel.fi

Pääjärjestäjä: Taike ja Keskustakirjasto Oodi

Yhteistyökumppanit: Muu ry, Taideyliopisto

Ihmishahmo kelluu vedessä pelastusliiveissä ja snorkkeli päässä. Sataa.
Joonas Hyvönen: God's Flat Earth Is Drowning