Tampereen Tarinatehdas - elävä galleria

ma 7.9. kello 9.00 - su 27.9.2020 kello 18.00

Terde, Väinö Linnan aukio / Finlaysoninkuja, 33210 Tampere

Tampere

Sarjakuvan ja kirjallisuuden pop up -tila Tampereen Tarinatehdas on syksyllä 2020 elävä galleria, jonne kirjailija, käsikirjoittaja Petri Hänninen ja kuvittaja Sanni Pyhänniska toteuttavat yhteisen sana- ja kuvataidetta yhdistävän teoksen. Yleisöllä on mahdollisuus seurata teoksen rakentumista avoimien ovien aikoina.

Tampereen Tarinatehdas on monivuotinen projekti, jossa nostetaan sarjakuvataiteen ja kirjallisuuden näkyvyyttä Pirkanmaalla, lisätään alojen välistä yhteistyötä ja etsitään työskentelyyn sopivia tiloja. Pop up -tila on toteutettu aiemmin Finlaysonin Rullaamossa, Kulttuuritalo Laikussa ja pääkirjasto Metsossa. Syyskuussa 2020 Finlaysonin Terde-tilassa toteutettava Tarinatehdas on osa Finlaysonin 200-vuotisjuhlavuotta. Taiteilijahaulla valittu työpari toteuttaa tilaan yhteisen teoskokonaisuuden, jonka teemana on Finlaysonin alueen tulevaisuus.

Tarinatehtaan taiteilijat ovat Petri Hänninen ja Sanni Pyhänniska. Hänninen on käsikirjoittanut lukusia sarjakuvia ja julkaissut lasten- ja nuortenkirjoja. Hän tutustui Finlaysonin puuvillatehtaan historiaan toimiessaan museokeskus Vapriikin näyttelyvideoiden käsikirjoittajana, ja Tarinatehtaalla työskentelyssä häntä kiinnostaakin erityisesti historiasta ammennettujen ainesten törmäyttäminen tulevaisuusvisioihin. Pyhänniska on vastavalmistunut kuvittaja, joka on suuntautunut töissään kolmiulotteiseen tilaan ja virtuaalisia mahdollisuuksia hyödyntävään kuvitustaiteeseen. Pyhänniska on työskennellyt aiemmin mm. Tate Galleryn monitaiteellisessa Tate Collective -ryhmässä ja ollut tekemässä ääntä, kuvaa ja animaatiota yhdistävää The Promise -nettisarjakuvaa.

Taiteilijat työskentelevät Terde-tilassa arkipäivisin ajalla 7.-27.9. Yleisölle avoimet ovet ovat keskiviikkoisin klo 12-14 ja torstaisin klo 15-17. Näinä aikoina yleisöllä on mahdollisuus tulla seuraamaan työskentelyä ja keskustelemaan taiteilijoiden kanssa.

Valmis teos on nähtävillä lauantaina 26.9. klo 12-18.

Terde-tilaan on käynti osoitteesta Väinö Linnan aukio 13 tai Finlaysoninkujan puolelta.

Lisätietoja:

kirjallisuuden läänintaiteilija Anna Elina Isoaro, anna.isoaro@taike.fi, p. 0295 330 846

sarjakuvataiteen läänintaiteilija Ville Pirinen, ville.pirinen@taike.fi, p. 0295 330 842

 

Pääjärjestäjä: Taiteen edistämiskeskus

Yhteistyökumppanit: Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma

Tampereen Tarinatehtaan ikkuna
Näyttely
Yleisötapahtuma