Prosentti taiteeseen – näkökulmia tulevaan, Oulu

to 1.11. kello 12.00 - 18.30

Yhteenvetona viisivuotisesta taiteen prosenttiperiaatteen kehittämisohjelmasta Taiteen edistämiskeskus järjestää kaksi seminaaria, joissa kootaan kehittämisohjelman tuloksia. Prosentti taiteeseen -seminaarit Oulussa 1.11. ja Lahdessa 8.11.

Taiteen edistämiskeskuksen viisivuotisessa taiteen prosenttiperiaatteen kehittämisohjelmassa on työskennellyt kolmetoista läänintaiteilijaa eri puolilla Suomea, ja liikkeelle on saatu noin 120 uutta prosenttiperiaatteen mukaista kohdetta ja kehittämishanketta.

Seminaareissa kuullaan puheenvuoroja taidehankkeista taiteilijan, tilaajan, rakennuttajan, arkkitehdin ja taideasiantuntijan näkökulmista ja katsahdetaan myös prosenttiperiaatteen tulevaisuudennäkymiin. Keskustelu jatkuu päivän päätteeksi kaupungin isännöimässä verkostoitumistilaisuudessa viinitarjoiluineen.

Tilaisuuden ohjelma

Lisäksi julkaistaan Prosenttiperiaatteen asialla -videokokoelma rakennuskohteiden taidehankkeista, joissa Taike on toiminut taiteen osarahoittajana tai yhteistyökumppanina.

Tervetuloa mukaan pohtimaan, miten rakennushankkeiden taidehankintoja edistetään tulevaisuudessa! Ilmoittaudu 23.10. klo 15.00 mennessä. Seminaareihin on vapaa pääsy.

 

Taiteen prosenttiperiaatteella tarkoitetaan sitä, että vähintään yksi prosentti rakennuskustannuksista käytetään taiteeseen. Tämä koskee kaikkea rakentamista talonrakentamisesta ympäristörakentamiseen ja uudisrakentamisesta korjausrakentamiseen. 


Lisätietoa:
Erityisasiantuntija
Henri Terho
0295 330 901
henri.terho@taike.fi
http://www.taike.fi/fi/prosenttiperiaate

Pääjärjestäjä: Taiteen edistämiskeskus

Pyöreä logo, jossa lukee
Ilmoittautuminen päättynyt
Tilaisuus striimataan
Seminaari