Näyttely: Tutkimusmatka mahdollisiin tulevaisuuksiin

ti 17.11. - pe 4.12.2020

Yliopistonkatu 8

Rovaniemi

Näyttely ekologisesta kestävyydestä 17.11 – 4.12 Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta, Galleria Hämärä, F-talo, 1. kerros,

Tulevaisuuden ja ekologisen kestävyyden teemoja käsittelevä näyttely tuo Lapin yliopiston Galleria Hämärään Pohjoisen Ulottuvuuden alueella työskentelevien ja sieltä inspiraationsa saavien taiteilijoiden teoksia.

Tutkimusmatka kartoittaa taiteilijoiden uutta roolia sekä kestävän kehityksen, pohjoisen resilienssin, taiteen, tieteen ja teknologian mahdollisuuksia uusien alojen sekä asiantuntijuuden rajapinnassa.

Näyttely toteutetaan yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen, Pohjoisen ulottuvuuden kulttuurikumppanuuden (NDPC), Magneetti ry:n sekä kuratointiryhmä Fridaymilk (Murmansk) kanssa. 

Näyttelyn kuratoi ja tuottaa biotaiteen läänintaiteilija Antti Tenetz yhteistyössä läänintaiteilija Malla Alatalon ja taideasiantuntija Katja Rakkolaisen kanssa. Näyttely on osa Tutkimusmatka mahdollisiin tulevaisuuksiin - ekologista kestävyyttä tutkivaa moduulia, joka toimii osana Pohjoisen ulottuvuuden kulttuurikumppanuus (Northern Dimension Partnership on Culture, NDPC): Kestävyyden luovat rajapinnat - uutta rakentavat toimintamallit ilmastonmuutoksen aikakaudella -hanketta. Projekti on Suomen ulkoministeriön ja Pohjoisen ulottuvuuden kumppanuusohjelman rahoittama. Projektin toteuttaa Taiteen edistämiskeskus läheisessä yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. 

Taiteilijat

Matti Aikio
AGF aka Antye Greie
Samir Bhowmik & Jukka Hautamäki
Kåre Grundvåg & Trond Ansten
Panu Johansson
Hanna Kanto
Arttu Nieminen
Meri Nikula
Ida Isak Westerberg
Lena Ylipää
Kåre Grundvåg & Trond Ansten
1999Q & Sergey Kostyrko

Lisätietoja

Antti Tenetz, antti.tenetz@taike.fi    
Malla Alatalo, malla.alatalo@taike.fi    
Katja Rakkolainen, katja.rakkolainen@gmail.com

 

 

Pääjärjestäjä: Taiteen edistämiskeskus

Yhteistyökumppanit: Projekti on Suomen ulkoministeriön ja Pohjoisen ulottuvuuden kumppanuusohjelman rahoittama. Projektin toteuttaa Taiteen edistämiskeskus läheisessä yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Project logo
Näyttely