Suuntaviivoja - erityistaidetoiminnan verkostoseminaari

to 8.11. - pe 9.11.2018

Miten erityistä tukea tarvitseva taiteilija voi tehdä taidetta työkseen Suomessa? Mitä on yhdenvertainen taiteen rahoitus? Millaista on tehdä taidetta tuetussa ympäristössä ja miten taiteen syntyä voitaisiin parhaiten mahdollistaa? Tänä vuonna erityistaidetoiminnan verkostoseminaarissa puhutaan erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden ammatillisesta työskentelystä.

Yleisölle tulevat tutuksi esimerkiksi käsitteet Outsider-taide sekä erityistaidetoiminta ja lisäksi syvennytään erityistaidetoiminnan eettisiin kysymyksiin. Osana seminaariohjelmaa vieraillaan Suomen käsityön museon Pehmeetä touhua -näyttelyssä. Kelan asiantuntija kertoo eri tulojen vaikutuksesta eläkkeeseen.

Seminaarin toisena päivänä järjestettävässä Yhteisellä asialla -paneelikeskustelussa keskustellaan taiteen yhdenvertaisuudesta ja sen rahoittamisesta. Ylen toimittaja Mari Siltasen juontamassa kaksiosaisessa paneelikeskustelussa on mukana muun muassa Taike, Kettuki, STEA, Sitra, Pohjoismainen kulttuurirahasto, Autismisäätiön Sinisen sirkuksen kollektiivi ja Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto.

Kettuki järjestää vuosittain valtakunnallisen verkostoseminaarin, joka on suunnattu taide-, kulttuuri-, sosiaali- ja terveysalan toimijoille sekä opiskelijoille. Erityistaidetoiminnan alaan kuuluu kehitysvammaisten, autismin kirjon henkilöiden sekä laaja-alaisia oppimishäiriöitä omaavien henkilöiden taidetoiminta.

Seminaarin osallistumismaksu on 15 €/päivä, 25€/ 2 päivää. Opiskelijat ja eläkeläiset ilmaiseksi.
Seminaaripaikan osoite: Seminaarinkatu 15, 40014 Jyväskylän yliopisto

Lisätiedot Päivi Lilja toiminnanjohtaja Kettuki ry.
p. 044 040 5107, paivi.lilja@kettuki.fi

Pääjärjestäjä: Kettuki ry.

Yhteistyökumppanit: Taiteen edistämiskeskus, Jyväskylän yliopisto, Suomen Käsityön museo

Asfalttiin maalattu haarautuva nuoli, jonka edessä jalat. Teksti Suuntaviivoja ja tapahtuman järjestäjien logot.
Ilmoittaudu nyt
Seminaari